Leo Clinckers zwaait af bij W&Z

0
(foto W&Z)

Voor Leo Clinckers, gedelegeerd bestuurder van Waterwegen en Zeekanaal, zit het actieve beroepsleven erop. Clinckers gaat vandaag, 1 december, officieel met pensioen.

In verband met zijn werkzaamheden als transitiemanager voor de fusie tussen W&Z en NV de Scheepvaart was zijn mandaat de afgelopen tijd een aantal keer verlengd. Nu heeft hij dus definitief een punt achter zijn carrière gezet.Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Scheepvaart, volgt hem op.

 

Pleidooi voor binnenvaart

Aan de vooravond van Clinckers’ pensionering deden W&Z en De Scheepvaart een oproep aan het bedrijfsleven om na te denken over de spijkerharde voordelen van  vervoer over de waterwegen. Binnenvaart is snel, schoon en betrouwbaar, aldus Clinckers en Danckaerts in een gezamenlijke mededeling.

Het Federaal Planbureau in België voorspelt dat het goederenvervoer tot 2030 met 44 procent zal groeien. De wegen kunnen dit niet aan, maar de vaarwegen zijn nog lang niet verzadigd.

De fusie van W&Z en De Scheepvaart zal begin 2018 afgerond zijn. Ze gaan dan samen verder als ‘Vlaamse Waterweg’. Het hoofdkantoor wordt gevestigd in Hasselt, waar nu al NV de Scheepvaart zit.

 

foto: Leo Clinckers hield bij zijn afscheid een laatste pleidooi voor vervoer over water. (foto W&Z)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.