Krekels leren elkaar beter kennen op kamp

0

Vrijdag 28 maart was het weer zover: de 16e jaargang van het Krekelkamp van het Zwijndrechtse Julia-internaat. Het Krekelkamp wordt georganiseerd voor alle nieuwe kinderen en ouders op de leefgroep de Krekels om elkaar en de groepsleiding beter te leren kennen. Maddy en Nathalie van der Klei doen verslag.

Dit jaar gingen we naar het ’t Ossenkopke in Rucphen, waar we hartelijk werden ontvangen en iedereen een slaapplek mocht uitzoeken op de slaapzalen. Nadat iedereen was gearriveerd en we soep met brood op hadden, moesten we ons klaarmaken voor de bonte avond. Altijd spannend wat iedereen ingestudeerd heeft maar het werd een knalfeest met leuke acts en heel veel confetti. De sfeer zat er goed in zodat er tot in de late uurtjes nog gedanst werd.

Zaterdag waren er een paar vroege vogels in de slaapzaal; dus iedereen was op tijd zijn bed weer uit. Na het ontbijt konden de kinderen zich vermaken in de bijgelegen speeltuin en de ouders konden bijkomen in het zonnetje.
‘s Middags was er een speurtocht in de bossen en gingen we op zoek naar dieren uit de natuur. Terug in de accommodatie had de kok op het internaat heerlijke nasi gemaakt en die naar Rucphen gebracht.
Nadat we de warme maaltijd op hadden, bereidden we ons voor op het spannende bosavontuur in het donker. Gewapend met zaklampen en met gezonde spanning gingen we in het bos op zoek naar de verstopte biggen. ‘Maar pas op dat je de wolf niet tegen komt!’
Na dit spannende avontuur waren de meeste kinderen snel onder zeil. Bij de ouders zat de spanning van het bosavontuur er nog goed in en ze hebben tot in de late uurtjes nog over hun kinderen gewaakt.

Zondag is de dag dat iedereen de handen uit mouwen steekt en de accommodatie weer schoon wordt opgeleverd en dan…is het Krekelkampweekend weer voorbij.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.