Kanoën voor Cambodja

0

Acht jongeren maken binnenkort een 510 kilometer lange kanotocht op de Rijn. Ze stappen 8 augustus in Nierstein aan boord van vijf kano’s met als doel om 17 augustus in Krimpen aan den IJssel aan te komen. Dat is de woonplaats van schipperszoon Bart Ridderhof. De 23-jarige aflosser is een van de aanstichters van de tocht, waarmee de groep geld inzamelt voor een project in Cambodja.

“Ons doel is om al peddelend geld in te zamelen voor de verspreiding van het evangelie in Cambodja door de familie Strijbis”, legt Bart Ridderhof uit. Het zendingsechtpaar gaat met hun drie kinderen naar het Aziatische land voor de Gereformeerde Zendings Bond en het Overseas Missionairy Fellowship. Hun streven van de kanoërs is 10.000 euro op te halen. Daarvoor zoeken ze nog sponsors.

Bart Ridderhof (voorin de 2-persoonskano), tijdens een training met Reinout Snoep (achterin) en Fabian Hamming. (foto kano4cambodja)

Twee jaar geleden deden ze ook al zoiets. Toen nogal impulsief, nadat ze hun peddelvakantie transformeerden tot een sponsortocht voor om geld in te zamelen voor zendelingen in Malawi en Zimbabwe. “Uiteindelijk is het een onvergetelijke ervaring geweest om iets te kunnen doen dat nut heeft voor de verdere verspreiding van het evangelie”, blikt Bart Ridderhof op die actie terug.
Dit jaar begon het bij een aantal van de vrienden weer te kriebelen. “Aangezien de kanokoorts aanstekelijk is, is de groep gegroeid naar acht man.” De groep bestaat uit studenten, leraren en binnenvaartschippers van 16 tot 27 jaar. Het zijn naast Bart en zijn broer Coert Ridderhof (met 16 jaar de Benjamin van de groep) Piet Klerk, Harmen van Dam, Jacob van den Bogerd, Reinout Snoep, Fabian Hamming en Niek van Steensel.

Op tandvlees bijten
Het wordt afzien, dat weten ze van tevoren. Alles doen ze zelf. “Elke dag breken we vroeg in de ochtend ons kamp op, pakken we de tenten in en hozen we de kano’s leeg om vervolgens met een blij gemoed er in te stappen en er – op een paar pauzes na – ‘s avonds weer uit te stappen. Dan zetten we ons kamp weer op aan de oever van de rivier. Het worden momenten van puur genieten, en momenten van op je tandvlees bijten.”
“Maar boven alles worden het dagen van intense broederschap en teambuilding. Het worden dagen waarin wij zullen weten wat we aan elkaar hebben en wat wij in ons hebben om voor dit doel samen iets neer te zetten! Onze missie eindigt pas op het moment dat we meer dan 510 kilometer hebben afgelegd en op 17 augustus voldaan onze peddels op de vaste wal van Krimpen aan den IJssel leggen.”

Kijk voor meer informatie over de tocht en over de sponsormogelijkheden (voor particulieren en bedrijven) op www.kano4cambodja.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.