- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekOp de radarHet Binnenvaartcafé via Teams; voor alles een eerste keer!

Het Binnenvaartcafé via Teams; voor alles een eerste keer!

- Advertentie -

Delen

Normaal gesproken wordt het binnenvaartcafé altijd bij het Havenbedrijf van Rotterdam georganiseerd. Vanwege Covid-19 hebben wij besloten om het Binnenvaartcafé op een andere manier plaats te laten vinden; via Microsoft Teams.

Wie waren er aanwezig?
Arwen Korteweg van Port of Rotterdam gaf een kleine introductie en voerde het woord gedurende het Binnenvaartcafé. Marjan Kruijsdijk en Dagmar Stolk van Bureau Voorlichting Binnenvaart stelden de vragen vanuit de chat aan de sprekers, zodat de sprekers deze konden beantwoorden. Elke spreker gaf een presentatie met bijpassend filmpje. Met een opkomst van 46 deelnemers was het een leuke en leerzame middag!

Hoe zag het programma eruit?

  1. NewWays – Zuid-Holland; verbinding met verladers
    Door Babiche van de Loo, NewWays Zuid-Holland

Babiche van de Loo gaf een introductie over NewWays Zuid-Holland, wat onderdeel is van het landelijke off-road programma. Ze vertelde dat NewWays verladers stimuleert om de stap naar water en spoor te nemen. Samen proberen zij joint corridors te bouwen.

Wil je ook off-road gaan? Dan kun je je aanmelden bij NewWays Zuid-Holland.

Dagmar Stolk, communicatiemedewerker bij Bureau Voorlichting Binnenvaart
  1. Labelsysteem binnenschepen
    Door Khalid Tachi, Expertise en-InnovatieCentrum Binnenvaart

Khalid Tachi vertelde over de vergroening van de binnenvaart. Om de prestaties van schepen kenbaar te maken op gebied van duurzaamheid heeft Khalid verteld over het invoeren van een labelsysteem voor de binnenvaart. Dit geeft verladers meer zicht op de duurzaamheid van transport over water.

  1. City hubs & elektrisch vervoer
    Door Frank Ardesch, Cityport of Utrecht en Geert-Jan van der Wielen, Citybarge

Frank Ardesch en Geert-Jan van der Wielen hebben verteld over Cityport en CityBarge; concepten voor bouw en stadslogistieke stromen over water. Met grote nadruk op zero emissie vervoer in de stad. Deze nieuwe concepten zijn door deze partijen bedacht om de wegen rondom en in de stad te ontlasten.

Benieuwd naar de sprekers van de volgende editie? Dan zien we je graag terug tijdens het volgende Binnenvaartcafé op woensdag 16 juni 2021!

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -