Helsinki wint ESPO-award

0

De haven van Helsinki heeft de ESPO-award ontvangen voor sociale integratie. De Finse zeehaven ontwikkelde volgens de European Seaports Organisation (ESPO) het beste project voor de integratie van havenactiviteiten in hun omgeving. In het stadhuis van Brussel overhandigde Europees Transportcommissaris Siim Kallas de prijs aan het Finse havenmanagement.

Het was de tweede keer dat ESPO de award uitreikte en de belangstelling was ook dit keer groot. Verschillende zeehavens dienden projecten in. “Dit illustreert de vastberadenheid van onze havens om te integreren in hun omgeving”, zei Victor Schoenmakers, die de dag voor de prijsuitreiking door de leden van ESPO was herverkozen als voorzitter.

Siim Kallas (rechts) overhandigt de award aan Heikki Nissinen, directeur van het havenbedrijf Helsinki.

Op de shortlist van de jury stonden behalve Helsinki ook Amsterdam, Antwerpen, Koper, Marseille en Ponta Delgada. De Finse zeehaven won het met het project ‘haven als onderdeel van de stad’. Juryvoorzitter John Richardson motiveerde de keuze als volgt: “Wij waarderen de inspanningen van de haven om havenactiviteiten in het centrum van de stad te behouden en zo het maritieme karakter van Helsinki te bewaren. We zijn ook onder de indruk van de interactieve dialoog tussen de haven en lokale stakeholders. Het havenbedrijf investeert fors in ontvangstplaatsen voor scheepsafval, walstroomvoorzieningen en andere manieren om de negatieve impact van de havenactiviteiten te reduceren. Op die manier worden havenactiviteiten duurzaam geïntegreerd in een stedelijke omgeving.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.