- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHaven Duisburg wordt lid van BDB

Haven Duisburg wordt lid van BDB

- Advertentie -

Delen

Het Havenbedrijf Duisburg, duisport, is lid geworden van binnenvaartbond BDB. Eerder waren al de havens van Rotterdam, Antwerpen, Hamburg en Maagdenburg toegetreden tot de bond.

Duisburg is de grootste Europese binnenhaven met een jaarlijkse overslag van circa 131 miljoen ton. Zo’n 86 miljoen ton wordt overgeslagen tussen het spoor en de binnenvaart. Wekelijks ontvangt de haven 20.000 schepen.

“Na een extreem moeilijk jaar voor de binnenvaart hebben wij besloten de BDB te ondersteunen bij het verbeteren van de randvoorwaarden voor de binnenvaart”, motiveert duisport-directeur Erich Staake het lidmaatschap. “Deze vervoersmodus is voor onze haven erg belangrijk.”

Met de toetreding van duisport bouwt de BDB zijn positie als competentienetwerk voor het ‘systeem vaarwegen’ verder uit. BDB-directeur Jens Schwanen: “Het goederenvervoer via de vaarwegen kan alleen toenemen als diverse spelers uit de logistieke keten samenwerken. De haven van Duisburg kan belangrijke input leveren en profiteert van de BDB-activiteiten in Berlijn en Brussel. Denk onder meer aan de afschaffing van de vaartrechten en de lancering van het Masterplan Binnenvaart.”

foto: duisport/Hans Blossey

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -