- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHaring happen bij de Wandelgang

Haring happen bij de Wandelgang

- Advertentie -

Delen

Haring happen bij Binnenvaartsociëteit De Wandelgang… ijkpunt van de zomer: rokjes, zeilers op de plas, de vakantie komt er aan, blondschuimend bier en haring bij de vleet!

“Die zilte smaak van wind en zee legt mijn verstand voor anker. Zingend laat ik er zo een stuk of zes, zeven naar binnen zakken”, zei een geestdriftige en haring liefhebbende Wandelganger donderdag 28 juni.

Ach ja, zonder haring is het leven ietwat mager. Vet, romig, mals, juist van zout en gerijpt waren ze om op te vreten. De visjes lagen er weer bij of ze in de lak waren gezet. Blank, fris, lichtrood aan de graat, glashelder ogend en op smaak en beet, dwars van Scheveningen opgegroeid. De maatjes werden door de Wandelgangers bij de staart genomen. Ook het gebruik van ‘helder buiswater’, als zalfje voor de maag, werd niet in de wind geslagen. Vis moet nu eenmaal zwemmen!

Even leken een dichte Heinenoordtunnel en het verkeersinfarct van Sliedrecht tot over de Van Brienenoordbrug, voetbal op tv én het BLN-Schuttevaer-jaarcongres het haringevenement in restaurant De Tuin te dwarsbomen. Maar het tij keerde later in de avond en de liefhebbers liepen op het zeetje binnen.

De Wandelgangers die hengelden naar gebakken zeebanket hadden eveneens beet. Gezelligheid kende weer eens geen tijd…

tekst en foto’s: Johan de Witte

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -