Filevrije Waterbus Brussel-Vilvoorde is in trek

0

De Waterbus-verbinding tussen Brussel en Vilvoorde is in trek. Steeds meer mensen ontdekten in de eerste maand dat de boot vaart deze filevrije vervoersvorm. 

Onder grote belangstelling ging de dienst op 5 juli van start. De Waterbus is een intergewestelijke lijn tussen Brussel en Vilvoorde, met zes keer per dag een afvaart tussen de centra van Vilvoorde en Brussel en onderweg acht haltes. Tijdens de eerste operationele maand, met voorlopig alleen afvaarten op dinsdag en donderdag, werden tussen 150 en 250 passagiers per dag vervoerd: toeristen, mensen die gaan werken of winkelen en recreanten. 

Dagje ‘Brusselen’
Veel inwoners van de noordelijke rand rond Brussel gebruikten vanuit Vilvoorde de eerste weken de Waterbus om een dagje te ‘Brusselen’ of Brussel Bad te bezoeken. Hun grootste motivatie is het niet moeten zoeken naar een parkeerplaats en het feit dat ze met deze mooie warme dagen reeds een verfrissend boottochtje konden meepikken. Ook het varen zelf blijkt men aantrekkeljk te vinden. Brusselaars namen in veel gevallen de Waterbus om een bezoek te brengen aan het park Driefonteinen of het centrum van Vilvoorde. 

Fiets mee aan boord
Dat de verbinding nog niet dagelijks wordt aangeboden, is voor het woon-werkverkeer een handicap. Dat de fiets mee mag op de boot is juist weer een voordeel.

Onder grote belangstelling ging de dienst op 5 juli van start. 

Tot eind oktober vaart de Waterbus op dinsdag en donderdag het traject tussen Vilvoorde en Brussel. Voorlopig is vooraf reserveren nog noodzakelijk, maar als er op de boot – die een capaciteit heeft van negentig passagiers – nog plaats is, kan men ook mee zonder reservering.
De Waterbus is een project van Kanaaltochten Brabant, Scaldisnet en Brussels by Water. Het project werd mogelijk dankzij de Nationale Loterij en bijdragen van de Brusselse en de Vlaamse regering. De boekingen worden verzorgd door het boekingskantoor Rivertours.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.