- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEnorm zeilschip van Peruaanse marine in Rotterdam

Enorm zeilschip van Peruaanse marine in Rotterdam

- Advertentie -

Delen

Twee dagen lang (vandaag, woensdag 9 augustus, en morgen) kunnen geïnteresseerden het enorme zeilschip bezoeken, dat ligt afgemeerd aan de Cruiseport, de Wilhelminapier in Rotterdam. Het zeilschip is de BAP Unión, een trainingsschip van de Peruaanse marine en het grootste zeilschip van Zuid-Amerika. Het bezoekt diverse Europese havensteden als ambassadeur van Peru met als doel de banden tussen deze landen en Peru aan te halen. Voor Rotterdam bezocht het onder andere Londen en Hamburg.

De BAP Unión is 115,5 meter lang, 13,5 meter breed en ruim 50 meter hoog. Op de foto is de aankomst van het schip te zien in Rotterdam, waarbij een groot aantal matrozen in de masten is geklommen. Deze spectaculaire aankomst is velen niet ontgaan.

In totaal telt de BAP Unión 244 bemanningsleden, onder wie 83 matrozen van de Peruaanse Marineschool. Zeilen lijkt wat ouderwets, maar aan boord zijn tal van voorzieningen ter ondersteuning van de opleiding, zoals een auditorium, een bibliotheek, een computerplatform en talrijke klaslokalen. Er wordt aan boord les gegeven in navigatie, meteorologie, oceanografie en hydrografie.

(foto Marius van den Ouden)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -