Elk event wordt een feest op de RheinGalaxie

0

Bij Shipyard De Hoop is het ms RheinGalaxie gebouwd voor de Duitse reder Köln-Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffahrt GmbH, in de scheepvaart bekend als ‘KD’. Het nieuw evenementenschip is 85 meter lang en 14 meter breed. Aan boord is plek tot duizend gasten. Het schip zal vooral vanuit Düsseldorf en Keulen worden ingezet.

De RheinGalaxie is de eerste nieuwbouw voor KD sinds 2011. De rederij pakt meteen goed uit. Deze ‘KD Luxusliner’ is geschikt voor uiteenlopende feesten, evenementen, concerten, cruises en bijeenkomsten.

De geslaagde proefvaart was 24 augustus. Het schip, dat een bijlboeg en ramen vanaf de vloer heeft, is ontworpen door scheepsarchitect René van der Velden, die rekening heeft gehouden met de door KD gewenste veelzijdigheid. Schiffstechnik Buchloh sloot daar met het technisch ontwerp op aan.

Lichteffecten

Het ruime atrium verbindt drie dekken met elkaar via een artistiek vormgegeven wand met
grote beeldschermen. Er is ook een lounge-achtige salon met twee dekken.

Het ruime open dek nodigt uit met een dansvloer van 85 vierkante meter en biedt een compleet nieuw soort VIP-uitkijkplatform met de u-vormige buitenbar ‘Star Rock’ en de indrukwekkende ‘Skywalk’, een VIP-platform met adembenemend uitzicht, boven de bar.

In het aansprekende kleurconcept zijn de traditionele KD-kleuren toegepast, ondersteund door speciale lichteffecten die dit schip ook na zonsondergang herkenbaar maken.

Aansprekend voorbeeld

Alewijnse Marine en Droste Elektro hebben gezamenlijk alle navigatie-, communicatie- en elektrische systemen verzorgd. Alewijnse leverde en installeerde de verdeelkasten (vermogen, verlichting), de interne en externe communicatiesystemen en de bekabeling. Het gaat om uiteenlopende systemen: van nautische apparatuur, brug- en alarmsystemen tot CCTV, zoeklichten en branddetectie.

De basis-engineering was in handen van Droste, dat ook de hoofdschakelborden, noodstroom- en walvoedingspanelen en de integratie van het complete alarm- en datamonitoringssysteem regelde.

“De combinatie van Droste en Alewijnse is perfect voor dit project, zowel qua tijd als technologie”, aldus Patrick Janssens, de CEO van Shipyard De Hoop. “Beide bedrijven hebben een langdurige relatie met onze werf en samen kunnen we het schip op tijd afleveren en een hoog kwaliteitsniveau garanderen voor onze klant.”

Er was nog veel meer Nederlandse inbreng. Zo leverde Alphatron Marine het complete nautische pakket.

Voor Janssens is de RheinGalaxie een aansprekend voorbeeld van wat de Nederlandse maritieme sector te bieden heeft. “Aan klanten wereldwijd. Efficiënte samenwerking, hoge kwaliteit en een goede prijs.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.