- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEgbert Wagenborg als eerste van een serie

Egbert Wagenborg als eerste van een serie

- Advertentie -

Delen

“Easy to operate, maximum performance.” Dat is de lijfspreuk van de nieuwe serie schepen die Wagenborg uit Delfzijl in de vaart brengt: de EasyMax. Vrijdag 21 april werd de Egbert Wagenborg als eerste gedoopt in Delfzijl.

De Egbert Wagenborg is 149,95 meter lang, 15,90 meter breed en heeft een diepgang van 8,60 meter. Daarmee is de EasyMax het grootste schip dat binnendijks in Noord-Nederland is gebouwd. Het werd gebouwd bij de werf Koninklijke Niestern Sander, een dochtermaatschappij van Wagenborg.

De eerste Easymax heeft een draagvermogen van 14.200 ton en een laadvolume van circa 17.700 m³. De voortstuwing gebeurt nog door gasolie maar de Egbert Wagenborg is voorbereid voor de inbouw van een rookgaswasinstallatie (scrubber) of zelfs ombouw van de motor naar dual-fuel met LNG.

Dankzij de ijsversterkte romp is het schip wereldwijd inzetbaar, ook in de Baltische Zee, Noordzee, Middellandse Zee, via de St. Lawrence Seaway de Amerikaans-Canadese Grote Meren, Panamakanaal en het Suezkanaal.

Het model van de EasyMax heeft de brug en de accommodatie in het voorschip. Omdat niet over de lading heen hoeft te worden gekeken, kon het brughuis ook een verdieping lager worden en hoeft er met ballastwater minder te worden getrimd. De brug is bovendien aerodynamisch ontworpen. Wagenborg heeft nog niet bepaald hoeveel EasyMax-schepen er gebouwd worden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -