Efficiënter varen dankzij info op VBW-app

0

Op zoek naar mogelijkheden om de bedrijfskosten omlaag te brengen? De Vereniging voor Europese Binnenvaart en Waterwegen (VBW) in Duisburg heeft een app ontwikkeld met technische maatregelen die je als binnenvaartondernemer kunt nemen. Ook subsidiemogelijkheden komen aan bod.

Via de app is alle informatie die de VBW verstrekt beschikbaar. De voorgestelde technische maatregelen hebben betrekking op de voortstuwing, hydrodynamiek, energie-efficiënte enzovoort. Elke maatregel wordt kort uitgelegd en inzichtelijk gemaakt met foto’s en grafieken. Daarnaast biedt de app informatie over de kosten van de maatregelen en het verwachte resultaat.

 

AppBewezen techniek

‘We presenteren alleen maatregelen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en waarvan de werking is bewezen in de praktijk’, zegt dr. Cornel Thill van de TU Delft. Hij is voorzitter van de vakgroep Binnenschepen binnen de VBW en heeft de database ontwikkeld.

‘In tegenstelling tot wat weleens beweerd wordt, heeft de binnenvaart de laatste jaren veel innovaties voortgebracht die de efficiëntie en duurzaamheid van de schepen verhogen. Ook dát willen we met deze app in beeld brengen. We gaan onze database regelmatig actualiseren en nieuwe maatregelen toevoegen.’

 

Uitbreiding

Gebruikers van de app kunnen berekenen wat specifieke maatregelen in hun situatie kunnen opleveren en nagaan of ze in aanmerking komen voor subsidie. Bijvoorbeeld vanuit NAIADES.

In de toekomst, zegt VBW-directeur Marcel Lohbeck, gaat de vereniging via de app nog meer mogelijkheden aanbieden. ‘We denken er bijvoorbeeld aan dat men zich via de app kan aanmelden voor onze bijeenkomsten en deelnemen aan enquêtes.’

De app staat gratis ter beschikking in de Google Play Store. Nog vóór de Kerst zal er via de App-Store ook een versie voor iOS worden aangeboden.

 

tekst: Sarah De Preter

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.