- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDrijvende kraan wordt veel schoner

Drijvende kraan wordt veel schoner

- Advertentie -

Delen

BSR Van Uden Stevedoring in Rotterdam heeft een van zijn drijvende overslagkranen voorzien van een uitlaatgasreductiesysteem om de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor is de luchtvervuiling sterk verminderd.

De uitstoot  van de dieselmotoren aan boord van de drijvende kranen is BSR van Uden al jaren een doorn in het oog. De kranen worden ingezet op plekken of in situaties  waar de inzet van de elektrisch aangedreven walkranen niet mogelijk is. Om de emissie van de drijvende kranen te beperken heeft BSR van Uden samen met de Rotterdamse emissiespecialist Emficon een uitlaatsysteem ontwikkeld dat de uitstoot van de schadelijke stoffen met ruim 80 procent reduceert.

 

Zwarte rook

Het effect van het systeem is voor iedereen zichtbaar, de bekende zwarte rook van voorheen is zo goed als verdwenen. De dieselgeur is niet meer te ruiken.

Het personeel van BSR van Uden en de bewoners in de omgeving zijn blij met de toegepaste techniek. “Je kan  zien dat het werkt; er komt geen zwarte rook meer uit de pijp”, aldus een medewerker.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -