Drie nieuwe fotoboeken en twee extra kalenders van Flying Focus

0
De cover van het vierde offshore-boek van Herman IJsseling: ‘The Dutch offshore - beyond the horizon’

Maar liefst drie boeken tegelijk zijn deze maand verschenen bij Flying Focus. Als maritiem luchtfotograaf stijgt Herman IJsseling meerdere keren per week op vanaf vliegveld Texel om schepen en offshore-installaties vast te leggen vanuit zijn fotovliegtuig. De laatste jaren is hij getuige geweest van de enorme veranderingen op de Noordzee, waar de olie- en gaswinning langzaam een stap terug doet, terwijl er aan de andere kant volop nieuwe windmolenparken bij komen. Zijn meest recente werk van deze bijzondere wereld achter de horizon is nu gebundeld in zijn vierde offshore-boek: The Dutch offshore – beyond the horizon. 

Op veel van zijn vluchten passeert IJsseling Den Helder. Daardoor is hij als geen ander in staat de Noord-Hollandse haven en omgeving onder alle omstandigheden te fotograferen. Het resultaat daarvan is te zien in Aerial Den Helder. In 58 bijzondere luchtfoto’s komen havenstad Den Helder en de directe omgeving tot leven.

Wadden

Herman IJsseling trekt er ook regelmatig op uit met zijn vliegtuig om het Waddengebied te fotograferen. Regelmatig vliegt hij van west naar oost met het tij mee om mooie beelden te maken. Dat is voor hem een welkome afwisseling en een creatieve uitdaging. 

Deze unieke beelden worden vooral gebruikt voor de kalenders en boeken die Flying Focus in eigen beheer uitgeeft. Maar nu is er ook een boek: Wadden – van Razende Bol tot Rottumeroog. Alweer zijn derde boek over het Nederlandse Waddengebied. De nadruk ligt nu eens vooral op de natuur en veel minder bij de scheepvaart en menselijke aanwezigheid.

Ook voor 2022 is er weer een Binnenvaartkalender.

Jaarkalenders

Enige tijd terug al verschenen de jaarkalenders van Flying Focus. In totaal zijn er inmiddels twaalf verschillende. Er zijn namelijk twee nieuwe titels: de Zeilenkalender en de Dutch Classic Wings Calendar. De eerste bevat allerlei soorten zeilschepen en jachten met een Nederlands tintje. De tweede toont zogeheten air-to-air-foto’s van klassieke vliegtuigen.

Verder bestaat het assortiment uit de Wadden-, Texel-, Zeeland-, Visserij-, Scheepvaart-, Offshore-, Lighthouse-, Galewarning- en Tug & Workboat- en de Binnenvaartkalender. 

Alle boeken en kalenders zijn te bestellen via de boekhandel of direct bij Flying Focus.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.