Doop Antonia markeert start cruiseseizoen voor Phoenix Reisen

0
mps Antonia
(foto Oliver Asmussen)

Half juni is het nieuwste riviercruiseschip van de vloot van Phoenix Reisen gedoopt. Het mps Antonia luidde meteen ook de start van het – door corona uitgestelde – cruiseseizoen 2021 in voor de Duitse cruisemaatschappij.

Nadat de eerste gasten in Keulen aan boord waren gegaan, meerde het schip aan het begin van de avond af in Bonn, de thuishaven van Phoenix Reisen. Daar vond de doop plaats.  Doopvrouwe was Petra Fendel-Sridharan, de echtgenote van de voormalige burgemeester van Bonn, Ashok-Alexander Sridharan. Pastoor Raimund Blanke zegende het schip in. 

Benjamin Krumpen, directeur van Phoenix Reisen, is zeer verheugd over de doop én de hervatting van de riviercruise-activiteiten: “Het beste weer, trouwe Phoenix-gasten, een fantastische bemanning en een toegewijde doopvrouwe… Een mooiere start van het reisseizoen kunnen wij ons niet voorstellen. Namens iedereen dank ik de doopvrouwe,
kapitein Menno Vaasen, de bemanning en natuurlijk onze gasten.”

135 meter

De Antonia is 135 meter lang en 11,40 meter breed. Het schip, een zusterschip van mps Asara, biedt 190 gasten volop plaats en comfort in de openbare ruimtes en in de smaakvol en modern ingerichte cabines. De meeste slaapvertrekken beschikken over een Frans balkon. 

Het schip heeft emissiebeperkende motoren en apparatuur, een walstroomaansluiting, een afvalwaterzuiveringsinstallatie en diverse technische voorzieningen voor energiebesparing.

Voorlopig worden per cruise maximaal 150 gasten aan boord van de Antonia toegelaten. Phoenix Reisen en Rijfers Nautical Management doen dat om de veiligheid en gezondheid van de passagiers en bemanning te waarborgen. 

Het uitgebreid hygiëne- en veilig­heidsprotocol dat vorig jaar al met succes aan boord van de Phoenix-schepen werd ingevoerd met het oog op Covid-19, zorgt er ook nu voor dat de mensen aan boord zich goed verzorgd én veilig voelen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.