Den Helder start bouw Kooypunt III

0

Dinsdag 17 februari is tijdens een havenbijeenkomst van Port of Den Helder (PODH) en Haven- en Scheepvaart Vereniging (HSV) het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw deel van het industrieterrein Kooypunt: Kooypunt III. Met een druk op de knop startte wethouder Pieter Kos van Den Helder een video over het belang van de haven. 

Kooypunt
Wethouder Pieter Kos van Den Helder (links) en PoDH-directeur Piet-Hein Kolff bij de officiële start. (foto PressOffshore)

De havenbijeenkomst was een informatieve netwerkbijeenkomst voor alle gelieerde relaties in en om de haven. Hij vond plaats bij recyclingbedrijf Bek en Verburg, het eerste bedrijf dat zich officieel op Kooypunt III zal vestigen. Naast Bek en Verburg gaf Wintershall, in grootte de vierde olie- en gasoperator op het Nederlands continentaal plat, een bedrijfspresentatie. Ook gaf Wintershall een blik in de toekomst  voor de kansen van Port of Den Helder.

 

Offshore

Kooypunt III dient als een zogenaamde service hub. Het is een industrieterrein dat zich richt op bedrijven die niet direct afhankelijk zijn van de haven zelf, maar ondersteunend zijn aan de aldaar gevestigde offshore-gerelateerde ondernemingen . Kooypunt III is onderdeel van bedrijventerrein Kooypunt. Het ligt op korte afstand van de zeehaven en Den Helder Airport en langs belangrijke aanvoerwegen.

Het ontwikkelingsgebied is onderdeel van NV Port of Den Helder. Die vennootschap exploiteert, ontwikkelt, coördineert en faciliteert (watergebonden) bedrijfsgebieden in de zeehaven en op bedrijventerreinen. In nauwe samenwerking met gemeenten, de Koninklijke Marine, onderzoeksinstituten en onderwijsinstellingen worden faciliteiten geboden voor ondernemen, leren en werken in de offshore-industrie. Den Helder heeft de belangrijkste offshorehaven van het zuidelijke deel van de Noordzee. Samen met het nabijgelegen vliegveld ondersteunt de haven activiteiten van circa 140 gas-, olie- en serviceplatforms. Met 23.000 vliegbewegingen per jaar is de luchthaven een belangrijk onderdeel voor de haven.

 

25 hectare

Directeur Piet-Hein Kolff van Port of Den Helder: ‘De vraag naar kavels voor bedrijven die zich in Den Helder willen vestigen, groeit. Dit komt mede dankzij het toenemend aantal offshore- en maritieme ondernemingen dat interesse heeft in Den Helder en door de groei van de havenactiviteiten.’

‘Een essentiële stap is daarom de uitbreiding naar bedrijventerrein Kooypunt III. Dit is een officiële start voor het creëren van ruimte voor ontwikkeling. Ruim 25 hectare bedrijventerrein is beschikbaar voor bedrijven die kwaliteit, bereikbaarheid, nauwe samenwerking en gezonde concurrentie willen.’

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.