Curieuze aanvaring met lantaarnpaal

0

De Grote Zeesluis in Muiden is vandaag gestremd door lantaarnpaal in de sluiskolk. Dat was het gevolg van een curieuze aanvaring. De Sanne Sophia, met 43 meter over dek de grootste driemastklipper in Nederland, tikte met zijn kluiverboom een oud-Hollandse lantaarnpaal met granieten sokkel van de brug. De paal belandde in de sluiskolk op de drempel van de sluis.

De Sanne Sophia is afgemeerd bij de sluis. Op de voorgrond de resten van de sokkel waarop de gesneuvelde lantaarnpaal stond. (foto E.J. Bruinekool Fotografie)

Ray Davis, de eigenaar van het schip, betreurt het ongeluk maar is blij dat er geen slachtoffers zijn. Bij het invaren van de sluis is het schip scheef gevallen waardoor de 8 meter lange kluiverboom over de oprit van de brug heen draaide. Hiermee veegde de boom de lantaarnpaal de sluiskolk in. De Sanne Sophia was onderweg vanuit Weesp naar de Oranjewerf voor onderhoud.
Medewerkers van Waternet, de beheerder van de sluis, stremden de Grote Zeesluis direct. Duikers zullen vanmiddag met een kraan de lantaarnpaal en de zware granieten sokkel verwijderen en de kolk op schade controleren. Naar verwachting is de sluis heel de dag nog gestremd.

(Evert Bruinekool)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.