Contargo combineert terminals Emmerich en Emmelsum

0

Contargo vergroot zijn aandeel in de Rijn-Waal-terminal. De containerterminal in Emmerich wordt omgedoopt tot Contargo Rhein-Waal-Lippe. Vanaf 1 januari 2017 gaat deze holding de containerterminals in Emmerich én Emmelsum exploiteren. De leiding komt in handen van Contargo. Het haventerrein en de infrastructuur in Emmerich blijven eigendom van Port Emmerich Infrastruktur- und Immobilien.

Contargo had een belang van 37,6 procent in Rhein-Waal-Termina. “Deze aandelen worden nu verhoogd tot 50 procent”, aldus Konrad Fischer, co-manager van Contargo.

De terminal in Emmerich blijft hoofdlocatie van de nieuwe holding. Van hieruit worden centrale orders zoals dispositie en sales voor beide locaties georganiseerd. “Voor de klanten verandert er behalve de nieuwe naam niet veel”, zegt Heinrich Kerstgens, co-manager van Contargo. “Maar als onderdeel van een sterk verbond langs de Neder-Rijn kan Contargo Rhein-Waal-Lippe nu nog beter van het omvangrijke netwerk van de Contargo Groep met terminals en kantoren in zes landen profiteren.”

 

Uitbreiding

Het management van de nieuwe holding wordt gevormd door Michael Mies en Ralf Gerlach. “Wij kunnen voortaan beide locaties samen in de markt zetten”, vertelt Michael Mies. “Wij krijgen daardoor een betere marktpositie en voor onze klanten een kleinere kans op uitval.”

Nog vóór 1 januari worden extra werknemers voor de nieuwe taken aangenomen. Want Contargo rekent op groei. “Voor de terminal in Emmerich staat er een uitbreiding op stapel”, aldus Mies. “Op de oever tegenover het havenbekken moet er een derde containerbrug verrijzen.”

 

Emmelsum

De tweede terminal, die in Voerde-Emmelsum, wordt eveneens uitgebreid. Die moet begin januari 2017 in bedrijf gaan. Deze terminal zal eveneens over een trimodale verbinding via het water, het spoor en de weg beschikken. Contargo verwacht daar op termijn 60.000 TEU per jaar over te slaan.

 

foto: De ondertekening. Vlnr Heinrich Kerstgens (managing director Contargo), Udo Jessner (directeur Stadtwerke Emmerich), Stefan Walbohm (advocaat en notaris), Peter Hinze (burgemeester van Emmerich am Rhein) en Konrad Fischer (managing director Contargo) (fotoEGD)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.