Combi International kiest Wärtsilä 20 voor nieuwe generatie tankers

0

Combi International ontwikkelt een nieuwe generatie binnenvaarttankers. De eerste nieuwe tanker verwacht het bedrijf halverwege 2011 in de vaart te brengen. De complete voorstuwing, van motor tot aan de schroef, wordt geleverd door Wärtsilä Netherlands.

Combi International heeft voor de Wärtsilä 20 CCR2 motor gekozen vanwege de lage emissieuitstoot, de langere levensduur, lage onderhoudskosten en de hoge restwaarde, aldus de bedrijven in een gezamenlijk persbericht. “Het schroefontwerp is geoptimaliseerd op de motorkarakteristiek van de Wartsila 20 en de interactie met roer en achterschip. Dit resulteert in een laag brandstofverbruik en een minimum aan geluid- en trillingsniveau. Dit complete voortstuwingspakket past perfect bij de groene en duurzame kijk op de toekomst van Combi International.”

Upgrade naar dual fuel mogelijk
“In de aankomende vijf jaar gaat de binnenvaartmarkt grondig veranderen. Groen en duurzaam zijn hierbij belangrijke speerpunten, daarom hebben wij ook gekozen voor de Wärtsilä 20 CCR2 die we later met een upgrade-pakket kunnen ombouwen naar dual fuel”, zegt Jan Buijks van Combi International.
“De technologische innovaties van Wärtsilä om de milieuvriendelijke en economische prestaties van schepen te verbeteren en het Inland Waterways (IWW) team dat gericht is op de binnenvaartmarkt, heeft ons doen besluiten om in zee te gaan met Wärtsilä. In Wärtsilä zien wij een goede partner om de uitdagingen die gaan komen op het gebied van groen en duurzaamheid het hoofd te bieden.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.