Boskalis mag IJsseldelta uitbaggeren

0

Koninklijke Boskalis Westminster gaat de IJsseldelta uitbaggeren. Het bedrijf maakt bekend dat Rijkswaterstaat en Provincie Overijssel hebben laten weten dat ze het contract aan Boskalis vergunnen.

Het project maakt deel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat bedoeld is om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Hier gaat het om de verlaging van het zomerbed van de Beneden-IJssel. Dat gebeurt ter hoogte van Kampen over een lengte van 7,5 kilometer. Ten zuiden van die stad komt ook een by-pass.

127 miljoen euro
Boskalis gaat de werkzaamheden samen met Van Hattum en Blankevoort uitvoeren. Samen vormen ze de aannemerscombinatie Isala Delta. Met het contract is een aanneemsom van circa 127 miljoen euro gemoeid. Boskalis’ verdient de helft daarvan.
De eerste voorbereidingen beginnen komend najaar. Het werk is naar verwachting eind 2019 klaar.
Naast deze nieuwe opdracht werkt Boskalis al aan enkele andere waterbouwprojecten binnen het overheidsprogramma Ruimte voor de Rivier. Zoals de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld, Nederrijn, het project Deventer waar in totaal zes nevengeulen van de IJssel worden gegraven en het project Noordwaard nabij Gorinchem.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.