- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws‘Binnenvaartambassadeur’ Arie Verberk overleden

‘Binnenvaartambassadeur’ Arie Verberk overleden

- Advertentie -

Delen

‘Binnenvaartambassadeur’ Arie Verberk is op 75-jarige leeftijd overleden. De bedrijfseconoom Verberk was hoogleraar informatievoorziening aan de Universiteit van Amsterdam en van 2002 tot 2007 president-directeur van Martinair. Tevens was hij actief voor D66 in de lokale politiek in Papendrecht. In de binnenvaart zal hij voor altijd de man zijn, die als ‘binnenvaartambassadeur’ aan de basis stond van het transitieproces.

Arie Verberk was door minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Maria van der Hoeven van Economische Zaken op het dieptepunt van de economische crisis aangesteld als binnenvaartambassadeur. Toen zijn rapport over de toekomst van de binnenvaart klaar was, bood hij dat in november 2010 aan de opvolger van Eurlings aan, minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu. “Het is voor de binnenvaart erop of eronder. Als er nu niet wordt samengewerkt tussen de individuele schippers en tussen de organisaties, dan moeten ze in de toekomst ook geen krokodillentranen meer huilen als het weer fout gaat bij een volgende crisis”, aldus Verberk in De Binnenvaartkrant in november 2010. Hij was zeer expliciet in zijn benadering: “Je moet de schipper bewust maken waar hij mee bezig is. Schipper zijn is geen beroep, maar een way of living. Daar komt hij in de 21eeeuw niet meer mee weg.” De brancheorganisaties moesten een voortrekkersrol spelen bij het samenwerken in de binnenvaart, aldus Verberk. “Het werk van de brancheorganisaties moet zo goed zijn, dat schippers het niet meer kunnen maken om geen lid te zijn.”

Het transitieproces onder leiding van Arie Kraaijeveld vond plaats tussen de organisaties Koninklijke Schuttevaer, Kantoor Binnenvaart en het CBRB. Die eerste twee zijn uiteindelijk samengegaan in de organisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer.

Arie Verberk met het rapport over de binnenvaart. (foto Binnenvaartkrant)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -