- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsBinnenvaart laat zich op Wereldhavendagen van duurzame kant zien

  Binnenvaart laat zich op Wereldhavendagen van duurzame kant zien

  - Advertentie -

  Delen

  Tijdens de Wereldhavendagen van 1 tot en met 3 september laat de binnenvaart aan de Westerkade zien hoe duurzaam en innovatief de sector is. Het gehele weekend brengt het BVB daar samen met het EICB de binnenvaart onder de aandacht.

  Belangstellenden kunnen onder meer schepen bezichtigen. Op zaterdag en zondag ligt het ms Noord aan de Westerkade. Dit heischip van De Klerk Werkendam heeft een wereldprimeur als het gaat om voorstuwing: het schip is dit jaar als eerste voorzien van Euro VI-vrachtwagenmotoren aangepast voor een nautische omgeving. Daarmee voldoet het schip ruimschoots aan de huidige Europese emissie-eisen (10 keer beter) en overtreft zelfs de toekomstige Stage V NRMM-eis die vanaf 2019 gaat gelden.

  Zondag 3 september ligt het ms Prisa van Duplo Shipping naast het ms Noord. Dit schip is vorig jaar voorzien van een hybride voortstuwing. Met deze refit naar een dieselelektrische aansturing ging de CO2-uitstoot met 15 procent omlaag. Dankzij nabehandeling is de hoeveelheid roet 40 procent minder en NOx zelfs 97 procent.

  Innovatiemarkt

  Op het dek van het ms Noord organiseren BVB en EICB een kleine innovatiemarkt over duurzame  toepassingen. Hybrid Ship Propulsion en Koedoed Dieselservice demonstreren in een opengewerkte container een hybride opstelling, zoals in de machinekamer van de Prisa het geval is. Op de Noord is de machinekamer te bezoeken waar Vink diesel en NPS Diesel meer over de toepassing van een Euro-VI motor in een nautische omgeving vertellen.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -