- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe havenmeester Amsterdam komt uit eigen organisatie

Nieuwe havenmeester Amsterdam komt uit eigen organisatie

- Advertentie -

Delen

Amsterdam heeft een nieuwe havenmeester: Milembe Mateyo is met ingang 1 november naast havenmeester van de hoofdstad ook rijkshavenmeester voor het Noordzeekanaal en directeur Centraal Nautisch Beheer. Zij geeft leiding aan de Divisie Havenmeester (DHM), die de nautische taken van Port of Amsterdam uitvoert.

Milembe Mateyo is opvolger van Marleen van de Kerkhof, die in juli sectormanager/plaatsvervangend commandant bij Brandweer Amsterdam-Amstelland werd. Ze werkt sinds 2009 voor Port of Amsterdam. Ze is nu hoofd Ruimte en Milieu. Daarvóór was ze achtereenvolgens als leidinggevende van een groep verkeersleiders en sluiswachters en strategisch adviseur bij de Divisie Havenmeester.

Verbinder

Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam, zegt: “Milembe is een echte verbinder die met haar kennis en ervaring heel goed invulling gaat geven aan de rol van (rijks)havenmeester. Wij kennen haar als een gedreven collega met een hart voor de publieke kant van het bedrijf. Zij kent de operatie van binnenuit heel goed en wij zijn dan ook blij met Milembe in deze belangrijke rol.”

Zelf zegt ze: “De haven is volop in ontwikkeling en verandert voortdurend. Mijn belangrijkste taak en doel is om in deze constant veranderende havenregio te zorgen voor een veilige, vlotte en duurzame afhandeling van het scheepvaartverkeer. Daarnaast ga ik mij als (rijks-)havenmeester bezighouden met digitalisering van de haven en de kansen die dit biedt. Volgend jaar wordt een belangrijk jaar, ik kijk uit naar een goede samenwerking rond SAIL 2020.”

Divisie Havenmeester

DHM oefent de publieke taken uit van Port of Amsterdam en voor het Centraal Nautisch Beheer. Vanuit die rollen is de havenmeester verantwoordelijk voor een veilige, vlotte en duurzame afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Het beheersgebied loopt van 12 mijl buiten de pieren in IJmuiden tot aan de Oranjesluizen in Amsterdam.

De Divisie Havenmeester doet dat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de gemeenten Velsen, Beverwijk, Zaanstad en Amsterdam. Er werken circa 180 mensen.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -