Ambassadeur bezoekt Friesland

0

Op uitnodiging van scheepsmakelaar Roelof Kingma heeft de nieuwe ambassadeur van Vietnam in Nederland, Huynh Minh Chinh, afgelopen weekend een werkbezoek gebracht aan Friesland.

Vietnam is een land dat zich in de afgelopen jaren economisch sterk heeft ontwikkeld. Maar het wegennet dreigt de komende jaren een hindernis te vormen voor de groei. De oplossing voor het goederenvervoer is de ontwikkeling van de binnenvaart. Nederland, als expert op dit gebied, kan hierbij helpen. Reden voor Roelof Kingma om de Vietnamese ambassadeur uit te nodigen voor een werkbezoek.

Ambassadeur Huynh Minh Chinh (midden) praat met commercieel directeur Hans Veraart van Barkmeijer (links), en Roelof Kingma.

De Vietnamese ambassadeur werd in de Friese hoofdstad Leeuwarden ontvangen door Roelof Kingma en burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Ze bezochten onder meer scheepswerf Barkmeijer in Stroobos, waar ze een uitgebreide rondleiding kregen door commercieel directeur Hans Veraart.
Zaterdagmiddag werd na een tocht met een skûtsje over een aantal Friese sloten en plassen en een aansluitende lunch het programma afgesloten, waarna de chauffeur ambassadeur Huynh Minh Chinh weer ophaalde voor de reis terug naar Den Haag.

Kijk voor een uitgebreid verslag van het bezoek in De Binnenvaartkrant van 31 augustus 2010.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.