Alumina voortaan over water

0

Begin dit jaar heeft Almatis, producent van speciale aluminaproducten, zijn containerstroom van een kleine 4.000 TEU per jaar verplaatst van de weg naar het water. Dat meldt Havenbedrijf Rotterdam op zijn website.

De containers bevatten producten voor de industrie van vuurvaste artikelen, keramiek en polijstpasta. Ze worden nu nog maar 7 kilometer per truck vervoerd: van de fabriek aan de Theemsweg in de Botlek naar de Botlek Barge Terminal. Daarvandaan gaan de meeste met een reguliere binnenvaartdienst van de Waalhavengroep naar de Maasvlakte. Een klein deel (circa honderd containers) wordt via Antwerpen geëxporteerd. 

Geen extra kosten
Volgens manager Frank Kraaijenbos van Almatis is het vervoer over water naar de Maasvlakte kostenneutraal. Voor de containers die naar Antwerpen gaan, is er een voordeel dat oploopt tot € 92,- per container.
Voorheen vertrokken bij Almatis 30 tot 35 ritten naar de Maasvlakte. Een belangrijke overweging om te kiezen voor het nieuwe systeem is de regelmatiger spreiding van de afvoer over de dag. Door de kortere afstand naar de binnenvaartterminal rijden er minder trucks en met kleinere intervallen. Almatis kan daardoor de productiegroei logistiek ondersteunen met hetzelfde aantal mensen. Ook de reductie van CO2 was een drijfveer voor de overstap.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.