- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAftellen naar Europort 2017

Aftellen naar Europort 2017

- Advertentie -

Delen

Over één week begint Europort 2017. De tweejaarlijkse beurs vindt van 7 tot en met 10 november plaats in Rotterdam Ahoy. Het evenement is hét internationale maritieme platform voor innovatieve technologie en complexe scheepsbouw, scheepsreparatie en -ombouw. Met circa 30.000 bezoekers en meer dan 1.000 standhouders uit circa 45 landen, behoort de beurs tot ’s werelds belangrijkste evenementen voor de maritieme sector.

De door Rotterdam Ahoy zelf georganiseerde beurs biedt een forum voor kopers en verkopers om zaken te doen en kennis uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen in de scheepvaart en scheepsbouw. Het overkoepelende thema drukt uit waar het om draait in de maritieme wereld: Maximising vessel performance. Iedereen is op zoek naar manieren om vaartuigen nóg beter en efficiënter te laten presteren. De almaar toenemende concurrentie maakt dat noodzakelijk. Duurzaamheid is een criterium dat daar de laatste jaren aan is toegevoegd.

 

Van scheepseigenaar tot scheepsontwerper

Europort richt zich op scheepseigenaren, directeuren en managers van rederijen, scheepswerven, scheepsontwerpers, technische ingenieurs, scheepsmakelaars, fabrikanten en toeleveranciers van maritieme apparatuur en alle andere professionals uit de maritieme industrie. Elke editie staat een aantal thema’s centraal die actueel zijn in de maritieme sector. Dit gebeurt met seminars, congressen en workshops die gelijktijdig met de beurs worden gehouden en op de beursvloer zelf.

Extra aandacht is er dit jaar voor Big Data, The New Environmental Age en The Human Factor. De datarevolutie, groene technologie en het belang van gekwalificeerd personeel zijn prominente actuele thema’s in de gehele maritieme sector.

Beursmanager Raymond Siliakus zegt: “De komende jaren spelen deze thema’s een steeds belangrijker rol in de mondiale maritieme industrie en ze zijn daarom zichtbaar op Europort 2017. Zowel op de beursvloer, waar exposanten hun nieuwste producten en slimme oplossingen laten zien, als in het uitgebreide congresprogramma van de beurs.”

 

Op afstand bestuurbare schepen

Big data-oplossingen worden onder meer gebruikt voor slimmer, planmatig onderhoud van schepen en is onmisbaar voor de ontwikkeling van autonoom varende danwel op afstand bestuurbare schepen. Daarvan zijn diverse aanbieders aanwezig in Ahoy.

Duurzaamheid is voor vrijwel alle exposanten een aandachtspunt. Of het nu gaat om alternatieve brandstoffen, oplossingen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, high-tech coatings of zonnecelsystemen.

Maar minstens zo belangrijk voor de maritieme sector – van scheepvaart tot offshore, van scheepsbouwers tot toeleveranciers – is de aanwas en opleiding van personeel. Ook deze problematiek komt breeduit aan de orde op de beursvloer en in het congresprogramma.

 

Maritime Awards Gala

Op de avond voorafgaand aan de openingsdag van Europort 2017 vindt het Maritime Awards Gala plaats in de RDM Onderzeebootloods, niet ver van Ahoy Rotterdam. Met de uitreiking van de prestigieuze Maritime Awards wordt de innovatieve kracht van de Nederlandse maritieme sector gevierd. Rederijen, scheepswerven, studenten, ontwerpers en leveranciers komen in aanmerking voor een prijs.

De United States Coast Guard zal de Automated Mutual Assistance Vessel Rescue System Awards (AMVER) van 2017 uitreiken aan Nederlandse bedrijven die schepen beschikbaar hebben gesteld voor zoektochten en reddingsacties over de hele wereld.

Op woensdagavond is op het SS Rotterdam de Europort Cruise Party. (foto’s Rotterdam Ahoy/Van der Kloet Fotografie)

Na sluitingstijd van de beurs gaan de zaken woensdagavond 8 november door in de levendige sfeer en met het prachtige uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam. Op het SS Rotterdam vindt dan namelijk de Europort Cruise Party plaats.

Toegangskaarten zijn gratis te verkrijgen na registratie op www.Europort.nl.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -