- Advertentie -
- Advertentie -
HomeColumnAtsmaatjes

Atsmaatjes

- Advertentie -

Delen

Dat het COC nog niet heeft geprotesteerd dat er niet genoeg homo’s in het kabinet zitten. Ik vind ook dat de roodharigen niet voldoende zijn vertegenwoordigd. Maar ja, het is natuurlijk ook geen volksvertegenwoordiging, maar een regering. Die lui maken samen uit wat de toekomst is van ons land en voor onszelf. Of dat mannetjes of vrouwtjes zijn, maakt mij niet zoveel uit. Ik schoot wel spontaan in de lach toen ik las dat de hoofdredacteur van Opzij beweert dat vrouwen beter de hand op de knip kunnen houden en daardoor betere ministers zouden zijn. Afgezien van de onzinnige inhoud van die opmerking, is het generaliserende karakter ervan koren op de molen van mensen die vrouwen toch heel anders willen behandelen dan mannen. Ik vind dat overigens gezond hoor. Niet dat ik nooit de deur open houd voor een man, maar je begrijpt wel wat ik bedoel.

Op het voormalige Verkeer & Waterstaat (o dat wordt lekker verbouwen) en nu dus Infrastructuur & Milieu hebben we een sterke vrouw als minister en een Atsmatisch mannetje als staatssecretaris. Als ik dit schrijf weten we nog niet genoeg van de rolverdeling tussen man en vrouw op dat nieuwe ministerie. Ik denk dat Neelie Kroes zelfs in haar meest nostalgische zestiger jaren-bui daar wel haar goedkeuring aan kan geven. Alsof dat buiten de AD-redactie iemand interesseert.

Maar nu, wat betekent het voor de toekomst van ons land en in wat engere zin voor de binnenvaart? Ik heb nog geen flauw idee. Echt eng voor de toekomst is dat heel veel van deze regering eigenlijk zelf niet zoveel toekomst meer over heeft. Het lijkt wel het Politbureau, ook al uit de jaren zestig. Gelukkig hebben we een jonge moeder aan het roer van I&M (jaja, zo gaan we het noemen). Vooralsnog weten we dat haar scheepsmaatje ‘Water’ onder zijn Friese kiel krijgt. We kunnen onze borst natmaken als die Atsma onder ‘water’ ook het varen erover verstaat. Deze man houdt zich al jaren staande in de politieke arena aan de hand van soms onzinnige proefballonnen, waarmee hij de media vermaakt. Die worden dan ook liefkozend ‘Atsmaatjes’ genoemd. Niet echt naar onze cartoon, maar het lijkt er toch veel op.

Michel Gonlag

Delen

- Advertentie -

Meer

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -