- Advertentie -
- Advertentie -
HomeColumnGezant van de binnenvaart

Gezant van de binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Binnenvaartambassadeur, je zou denken dat het betekent ‘afgevaardigde of gezant van de binnenvaart’. Ik dacht het niet. Het is gewoon een commissie zonder dure commissieleden. In de kosten snijden dus, de minister geeft gewoon het goede voorbeeld.
Begrijpelijk dat Verberk wat aarzelt met publiciteit, want hij heeft natuurlijk geen oplossing voor de crisis. Maar het heeft de gemoederen wat langer rustig gehouden en er komen tenminste niet meer van die malle, NMa-onwelgevallige voorstellen, afgezien van die nieuwe samenwerkingsverbanden waar wel wat in zit maar waarbij het maar de vraag is of dat er ook uit komt.
Het gekke is dat als het EUBO-plan mislukt en de vrachtprijs gaat niet omhoog ondanks dat er bijna 200 joekels van schepen niet meer meedoen, de EUBO een beetje omslachtig heeft bewezen dat het plan waarmee de binnenvaart een half jaar geleden kwam, niks was geworden, ook al had de NMa ermee ingestemd. Andersom is het natuurlijk prachtig als de markt wel aantrekt door die onttrekking van die 200 schepen. En nog mooier voor de binnenvaart in z’n geheel is het als die twee samenwerkingsverbanden veel werk hebben en de vrachtprijs mee omhoog zuigen.
Wacht Verberk daar misschien op? Op het bewijs dat onderlinge samenwerking tussen schippers hun marktpositie verbetert. Als ik de gezant moest adviseren, dan zou ik aanraden dat als dat bewijs op zich laat wachten, hij eraan toevoegt dat de binnenvaart een lange adem moet hebben om structureel de markt te verbeteren.
Op naar de volgende klus.

Michel Gonlag

Delen

- Advertentie -

Meer

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -