- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAmsterdam regelt beveiliging riviercruiseschepen

Amsterdam regelt beveiliging riviercruiseschepen

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Amsterdam neemt het voortouw om de beveiliging van riviercruiseschepen en hun passagiers te bevorderen als ze de hoofdstad aandoen. Dat is een reactie op een toename van het aantal inbraken op de schepen.

Volgens Alma Prins, salesmanager bij Cruise Havenbedrijf Amsterdam, is riviercruise één van de snelst groeiende sectoren in de toeristenindustrie. Dit jaar verwelkomt de stad meer dan 1.800 riviercruiseschepen en ruim 450.000 passagiers. “Wij hechten grote waarde aan de veiligheid van onze bezoekers. Afgelopen periode zijn er helaas veel meldingen van inbraken aan boord van de schepen gemeld. Controle op de afmeerplekken van riviercruiseschepen moet calamiteiten verhinderen en aan de passagiers een gevoel van veiligheid geven. Daarom worden vanaf nu op de drukst bezette riviercruiselocaties in Amsterdam in de nachtelijk uren surveillances uitgevoerd en bewaking ingesteld.”

 

ISPS-code

Voor het extra beveiligen van de Amsterdamse riviercruiselocaties heeft Havenbedrijf Amsterdam een overeenkomst gesloten met M&M Beveiliging. Dat bedrijf heeft ervaring opgebouwd met de beveiliging van zeecruiseschepen en voert ook al beveiligingstaken uit voor riviercruiserederijen.

Directeur Mo Khalfaoui van M&M Beveiliging vindt het een goede zaak dat er nu actief maatregelen worden genomen voor de beveiliging van riviercruiseschepen. “De beveiliging van zeecruiseschepen is wettelijk geregeld door een ISPS-code, waarbij gecertificeerde beambten alle controles, bewaking en X-ray scanning van  passagiers en bagage uitvoeren. Maar bij riviercruiseschepen bestaan nauwelijks juridische voorschriften op het gebied van beveiliging”, zegt hij.

 

Surveillance

M&M Beveiliging wordt nu ingezet voor surveillance en bewaking tijdens de nachtelijke uren op De Ruijterkade, steiger 17 en 18, De Ruijterkade Oost, steigers A, B, C, D, De Ruijterkade West, Veemkade (PTA) en Javakade.

“We zijn blij dat we met M&M een ervaren partij hebben gevonden die ons hierin gaat ondersteunen. Veiligheid is tegenwoordig een veelbesproken thema. Samen met de riviercruiserederijen gaan we onderzoeken hoe we dit onderwerp verder uit kunnen diepen voor de toekomst. Voor dit seizoen en volgend seizoen nemen we in ieder geval het voortouw en streven naar een optimale klantbeleving”, aldus Koen Overtoom, tijdelijk CEO van Havenbedrijf Amsterdam.

 

foto: Havenbedrijf Amsterdam/Twitter

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -