- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHerstel brug Oostersluis gaat heel lang duren

Herstel brug Oostersluis gaat heel lang duren

- Advertentie -

Delen

 

Rijkswaterstaat voert de komende vier tot zes weken herstelwerkzaamheden uit aan de brug van de Oostersluis in Groningen die op 12 juli werd aangevaren door een binnenschip. De werkzaamheden worden ’s avonds en ’s nachts in de weekenden uitgevoerd.

Dat is nog slechts tijdelijk herstel. Als het af is, is de brug alleen toegankelijk voor personenauto’s, voetgangers en fietsers. Totdat het definitieve herstel is uitgevoerd, moet zwaarder verkeer

 

Tijdelijk

Door de aanvaring heeft één van de bruggen van de Oostersluis ernstige schade opgelopen. Hij is sindsdien gestremd voor het wegverkeer. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat het mogelijk is om met tijdelijke herstelmaatregelen de brug open te stellen voor personenauto’s, voetgangers en fietsers. Daardoor kan de verkeershinder worden beperkt.

 

Zwaarder verkeer kan pas over de brug rijden na definitief herstel. Tijdens de werkzaamheden wordt nader onderzoek gedaan om te bepalen hoe de brug definitief hersteld kan worden. Zeker is dat voor het volledige herstel meer tijd nodig is.

 

foto: Provincie Groningen

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -