- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRoermond legt rode loper uit voor riviercruiseschepen

Roermond legt rode loper uit voor riviercruiseschepen

- Advertentie -

Delen

De aanlegsteigers voor riviercruiseschepen en rondvaartboten in Roermond zijn gereed. Vanaf de steigers is een aantrekkelijke voetgangersverbinding aangelegd naar de binnenstad en naar het Designer Outlet Roermond. Op dinsdag 7 juni zijn de nieuwe aanlegsteigers officieel geopend door wethouder Fick-Moussaoui en de Limburgse gedeputeerde  Geurts.

“De aantrekkelijkheid van het water combineren met de aantrekkelijkheid van de binnenstad… dat doen we met het realiseren van deze riviercruisevoorzieningen”, aldus Raja Fick-Moussaoui. “Deze vernieuwde toegang tot Roermond is een prachtig visitekaartje geworden waarmee wij mensen die van het water genieten op Roermondse wijze verwelkomen in onze stad. In stijl!”

 

Nieuwe bestemming

“Dit project past perfect in het Nautisch Programma van Eisen van de Provincie”, zegt gedeputeerde Eric Geurts (van Toerisme & Recreatie). “Dit programma gaf in 2013 het startschot om de Maasplassen uit te laten groeien tot een top-watersportgebied. De riviercruisemarkt groeit. Limburg is een relatief nieuwe bestemming met veel potentieel door het achterland.”

Roermond geldt als een aantrekkelijke omgeving voor waterrecreatie. Om vaartoeristen in Roermond te verwelkomen is een nieuwe entree gemaakt. Vanaf de nieuwe steigers kunnen toeristen via een aantrekkelijke route door het park naar de binnenstad en het Designer Outlet Roermond wandelen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -