- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIDB-subsidie aanvragen kan alleen deze maand

IDB-subsidie aanvragen kan alleen deze maand

- Advertentie -

Delen

De Subsidieregeling Innovaties Duurzame Binnenvaart is terug. Minister Schultz van Haegen heeft twee extra rondes toegevoegd aan de regeling die liep van 2010 tot 2015. Nu stelt het ministerie van Infrastructuur & Milieu twee maal 200.000 euro beschikbaar (voor 2016 en 2017). Geïnteresseerden moeten wel snel zijn, want voor dit jaar sluit de inschrijvingstermijn al op 1 juni.

De subsidie is bestemd voor haalbaarheids- en onderzoeksprojecten die bijdragen aan de duurzaamheid van de sector door de reductie van CO2-, NOx-, PM-emissies en/of methaanslib.

Projecten die in aanmerking komen, zijn bijvoorbeeld gericht op het gebruik van alternatieve brandstoffen, alternatief motorgebruik, voor- of nabehandelingstechnieken of motormanagement.

 

Algemeen toepasbaar

Het EICB voert de subsidieregeling uit. Daar kunnen bedrijven ook terecht met vragen.  De beoordeling van ingediende projecten vindt plaats door een onafhankelijke Innovatieraad.

Aanvragen worden onder meer getoetst op de algemene toepasbaarheid van de innovatie, de mate waarin de innovatie de uitstoot vermindert en het terugverdieneffect voor de scheepseigenaar die in de nieuwe techniek investeert. De voorstellen met de hoogste score krijgen subsidie.

De uiterste inleverdatum voor aanvragen is 1 juni 2016. Het aanvraagformulier is te downloaden op www.eicb.nl/idb. Neem voor meer informatie contact op met Bas Kelderman: (010) 798 98 30, [email protected].

 

foto: Op 20 april organiseerde het EICB een voorlichtingsochtend voor Tweede Kamerleden over groene technologieën die al in de binnenvaart worden toegepast. Nu zoekt het bureau naar nieuwe ideeën.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -