- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLintje voor Ton Kooren

Lintje voor Ton Kooren

- Advertentie -

Delen

Tankvaartondernemer Ton Kooren kreeg door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam een lintje opgespeld voor zijn verdiensten aan de cultuur. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau onder andere wegens zijn werk voor en met het Randstedelijk Mannenkoor, als oprichter, penningmeester en voorzitter. Tevens heeft Ton Kooren (75) zich geruime tijd  ingezet voor de belangen van de bedrijfstak binnenvaart in onder meer de Werkgroep Binnenvaartbelangen en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Nog steeds is hij zeer actief betrokken bij de tankvaartonderneming Vinotra, bekend om de grote tankers Vinotra 10, Jade en Amulet met baanbrekend vernieuwende technieken (plus nog 15 andere tankers). “Als de schepen klasse moeten maken, ben ik er altijd bij op de werf.”

Burgemeester Aboutaleb en Ton Kooren (foto's Tamara Rijnders)
Burgemeester Aboutaleb en Ton Kooren (foto’s Tamara Rijnders)

Zijn benoeming kwam voor hem als een complete verrassing. “Havenmeester René de Vries en anderen van het Havenbedrijf hadden gezegd dat we bij het OBR moesten gaan praten over de problemen in de Merwehaven. Er zou iets zijn met het terrein en de kade. Toen we daar aankwamen, zag ik mijn broers. Toen begon er iets te dagen, ook al zeiden ze iets over problemen met een jachthaven, waarover ze kwamen praten.” Ton Kooren vindt het een eer dat hij het lintje kreeg opgespeld. “Wat een goeie burgemeester hebben we. Hij vertelde dat ik ook iets met Marokkanen had, omdat je net als aan boord van onze schepen bij Marokkanen thuis je schoenen uit moest trekken.”

Intussen is hij alweer druk met bijvoorbeeld de organisatie van een herdenkingsbijeenkomst van het leger in Brielle op Bevrijdingsdag, waar hij met het Randstedelijk Mannenkoor gaat zingen. Want dat gaat natuurlijk gewoon door.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -