- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNoordrijn-Westfalen zet in op binnenvaart

Noordrijn-Westfalen zet in op binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Noordrijn-Westfalen heeft zijn concept voor vaarwegen, havens en logistiek klaar. De Duitse deelstaat, die sterk is aangewezen op binnenvaartvervoer, wil zich duurzaam ontwikkelen als logistieke draaischijf en de binnenvaart slagvaardiger maken.  Binnenvaartbond BDB is blij met de keuze van de politiek, maar wil graag snel concrete actie zien.

Een belangrijk actiepunt uit het concept is de verbetering van de vaarweginfrastructuur (Rijn, West-Duitse kanalen, sluizen en overnachtinghavens). Verder wil de deelstaatregering onderzoek naar alternatieve brandstoffen voor binnenschepen ondersteunen en verantwoordelijkheid nemen op het vlak van opleidingen in de binnenvaart.

Met pilotprojecten wil men de overstap naar emissiearme scheepsmotoren begeleiden. Ook wordt de haalbaarheid onderzocht van een subsidieprogramma voor het retrofitten van bestaande scheepsmotoren.

 

ARA-verbindingen

Op een aantal punten blijft het concept volgens BDB-directeur Jens Schwanen te vaag. Zo mist hij concrete uitspraken over steunmaatregelen. De BDB is wel blij dat NRW zich samen met andere deelstaten sterk wil maken voor goede verbindingen met de ARA-havens.

De bond heeft de deelstaatregering gevraagd in de Berlijnse politiek de stem nog sterker te verheffen en ervoor te zorgen dat ondersteunende maatregelen voor de binnenvaart op deelstaatniveau goed worden afgestemd met de maatregelen die de bondsregering wil nemen.

 

tekst en foto: Sarah De Preter

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -