- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWaterpeil op Vlaamse vaarwegen stabiel

Waterpeil op Vlaamse vaarwegen stabiel

- Advertentie -

Delen

Het waterpeil op diverse Vlaamse vaarwegen is weer onder controle, maar Waterwegen en Zeekanaal blijft de komende dagen waakzaam.

Verschillende vaarwegen in Vlaanderen kampten op 15 en 16 januari met verhoogde waterpeilen. Op de Moervaart en de Durme was de situatie kritisch, maar de toestand is inmiddels gestabiliseerd. De keersluizen rond Gent en Brugge werden gesloten om de steden te beschermen. Daardoor was er geen scheepvaart mogelijk op het kanaal Gent-Oostende.

Op de Dender en de Boven-Schelde heerste vloedregime. Op de Dender was het scheepvaartverkeer verboden. Op de Boven-Schelde mochten schippers wel waren, maar ze kregen een waarschuwing mee.

 

Overstromingsgevaar

De situatie is inmiddels onder controle, maar ook de komende dagen zijn nog maatregelen nodig om de normale waterstand te bereiken. Waterwegen en Zeekanaal stelt alles in het werk om zo snel mogelijk water af te voeren via het Afleidingskanaal van de Leie, het kanaal Gent-Terneuzen en andere waterlopen.

Aangezien de komende dagen niet veel neerslag wordt verwacht, is het gevaar voor overstromingen langs de bevaarbare waterwegen vrijwel zeker geweken.

 

Tekst: Sarah De Preter
foto: Sigmaplan

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -