- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDeltaPort ontwikkelt zich voortvarend

DeltaPort ontwikkelt zich voortvarend

- Advertentie -

Delen

De havens van Wesel, Emmelsum en de Rijn-Lippe-haven, die samen DeltaPort vormen, hadden vorig jaar de wind in de zeilen. Met 3,8 miljoen ton hebben ze 517.000 ton meer overgeslagen dan in 2014. Directeur Jens Briese, die binnenkort afscheid neemt van DeltaPort, rekent ook dit jaar op een positieve ontwikkeling van de havenactiviteiten.

DeltaPort boekte vorig jaar veel vooruitgang bij het ontwikkelen van bouwplannen voor vrije kavels. Er is momenteel 14 hectare direct beschikbaar voor nieuwe bedrijfsactiviteiten, en daar komen de komende tijd nog veel meer terreinen bij.

 

Sanering voltooid

De sanering van de stadshaven in Wesel is volgens Briese nagenoeg afgerond. Vorig jaar is er 1,4 miljoen ton overgeslagen. De verschuiving van de zoutoverslag naar de nieuwe overslaginstallatie van Hülskens in de stadshaven speelde hier een grote rol in. DeltaPort is in de stadshaven (foto boven) in gesprek met alle bedrijven over nieuwe ontwikkelingen.

In de haven van Emmelsum zijn bijna alle bedrijventerreinen volzet of worden binnenkort bebouwd. DeltaPort zit te wachten op groen licht om meer terreinen in de directe omgeving van de haven te mogen ontsluiten. Sappi Europe gaat in Emmelsum een nieuwe opslagloods voor papier bouwen en Contargo neemt er na de zomer een containerterminal in gebruik.

 

Directeur Jens Briese.
Directeur Jens Briese.

Nieuwe kade

In de Rijn-Lippe-haven nam de Hegmann-groep vorig jaar een nieuwe overslaginstallatie voor zware goederen in gebruik. Dit jaar start de bouw van een 300 meter lange kade. Ook de andere ontwikkelingen in de haven liggen volgens Briese op schema.

De drie havens beschikken sinds kort over het PERS-certificaat van zeehavenorganisatie ESPO en Lloyd’s Register. Ze worden hiermee beloond voor hun milieuvriendelijke aanpak. De officiële uitreiking vindt in juni plaats.

Aan wie het certificaat overhandigd wordt, is nog niet bekend. Jens Briese gaat DeltaPort na 3 jaar verlaten voor een bestuursfunctie bij een Noord-Duits chemiebedrijf. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.

 

 

DeltaPort is in de stadshaven in gesprek met alle bedrijven over nieuwe ontwikkelingen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -