- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLingewaard: gratis afmeren mag, maar wel eerst melden!

Lingewaard: gratis afmeren mag, maar wel eerst melden!

- Advertentie -

Delen

In het Pannerdensch Kanaal ligt ter hoogte van Doornenburg een aanlegsteiger. Die is de toegangspoort vanaf het water voor natuurgebied de Klompenwaard en Fort Pannerden. Veel bezoekers komen via het water met rondvaart- en passagiersschepen.
De aanlegsteiger is eigendom van de gemeente Lingewaard. Voor het beheer van de steiger is een havenmeester aangesteld. Deze houdt bij welke schepen er afmeren. Op dit moment mag iedereen gratis aanleggen – ook de beroepsvaart. Maar wel pas nadat men telefonisch of via e-mail ([email protected]) navraag heeft gedaan of de steiger beschikbaar is. De havenmeester gaat dan na of er reeds een andere reservering staat, of dat de steiger beschikbaar is.

Gratis
De afgelopen periode is het enkele malen voorgekomen dat binnenvaartschepen zonder zich te melden bij de aanlegsteiger lagen en er een passagiersschip met bezoekers voor het Fort Pannerden arriveerde. ‘Dit heeft enkele onplezierige situaties opgeleverd, waarbij het voor passagiers erg lastig, zo niet onmogelijk was om van de boot te komen. Deze situaties wil de gemeente Lingewaard voortaan voorkomen’, meldt de gemeente.
Op de steiger is een geel bord geplaatst met daarop het e-mailadres en het mobiele telefoonnummer van de havenmeester. Zoals aangeven mogen naast passagiersschepen ook binnenvaartschepen gratis gebruik maken van de steiger, mits zij dit van tevoren aanmelden.

Ongewenste situaties
‘Wanneer binnenschippers zich niet melden, zoals dit in de afgelopen periode regelmatig het geval is geweest en dit ook in de toekomst verzuimen te doen, ontstaan er ongewenste situaties’, aldus de gemeente. In dat geval ziet Lingewaard zich genoodzaakt andere maatregelen te nemen. ‘Deze meldingsprocedure geldt voor iedereen; ook voor schippers die “even” op familiebezoek gaan of een feestje aan de wal hebben.’
‘Het zou jammer zijn als de mogelijkheid van gratis aanleggen voor de binnenschippers zou verdwijnen. Lingewaard wil immers graag iedereen van harte welkom heten in zijn mooie gemeente!’

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -