- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuurzaam plannen met IRP

Duurzaam plannen met IRP

- Advertentie -

Delen

Alle mogelijkheden van vervoer via weg, spoor én water overzichtelijk op een rij. Om transportroutes in Europa zo optimaal en duurzaam mogelijk te plannen, ontwikkelde IT-bedrijf Inforit uit Oss een innovatief systeem. De software van de Intermodal Route Planner (IRP) is vanaf maandag 24 maart beschikbaar via www.intermodalrouteplanner.com.

Zowel aanbieders als afnemers van transport- en logistieke diensten, kunnen baat hebben bij de IRP. Ontwikkelaar Inforit belooft een compleet beeld van de verschillende routes of modaliteiten voor het goederenvervoer van a naar b. De software stelt planners in staat de beste route te selecteren op basis van prijs. Later komen er meer criteria bij, zoals CO2-uitstoot, tijd en files.

Weastflows
De IRP is onderdeel van het omvangrijke Europese project Weastflows. Weastflows heeft tot doel het goederenvervoer in West-Europa te stroomlijnen. Dat kan door transportroutes met elkaar te verbinden en te koppelen aan het grotere vrachtnetwerk binnen Europa en Azië. In het kader van Weastflows werd Inforit benaderd voor het bouwen van een geschikte IT-oplossing. Samen met CQM consultancy uit Eindhoven realiseerde het bedrijf uit de IRP.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -