- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZoveelste stemmingmakerij over spitssluiting

Zoveelste stemmingmakerij over spitssluiting [OPINIE]

- Advertentie -

Delen

Peter Wieberneit vindt de CDA-petitie om spitssluiting van bruggen voor elkaar te krijgen stemmingmakerij en kortzichtig. Zonder binnenvaart worden de files alleen maar groter, betoogt hij.

In aansluiting op de zoveelste stemmingmakerij in dit dossier het onderstaande bericht.
Ondanks dat een groot aantal raadsleden en waarschijnlijk ook wethouders van de Gemeente Leiden en Voorschoten inmiddels op de hoogte zijn van het feit dat je de binnenscheepvaart, met name de zandschepen die dagelijks Leiden en o.a. de Lammebrug passeren beter niet kan hinderen door brugsluitingen zijn er altijd nieuwe landrotten die dit niet begrijpen.
Wat niet begrijpen? Dat elk zandschip op dit traject, vanaf een Kempenaar van ± 600 ton tot een Dortmunder van ± 900 ton (maximale scheepslengte op dit traject is 70 meter) afhankelijk van de afmetingen van een zandauto (20-30 ton) dus 20 à 30 t/m 45 vrachtwagens vertegenwoordigt. Een aantal wat met de scheepsbewegingen op dit traject, gezien de files die nu al in de regio ontstaan, niemand op de weg erbij wil hebben. Nog los van de gevolgen voor het milieu.
In een ander persbericht valt te lezen dat dit de eerste “kogel door de kerk” is. Als het de lobby lukt wordt ook de Wilhelminabrug, Zijlbrug en tenslotte de Stierebrug (bij leiderdorp) gesloten tijdens de spits. Bovendien schiet het niet op voor het autoverkeer, na een brugopening in de spits is de file bij de Lammebrug ± 200 meter verder!!

De enige oplossing moet dan ook gezocht worden in een goed verkeerssysteem rondom Leiden, hetgeen helaas ook door de geplande verbinding tussen de A44 en de A4 en de eventuele ringweg Oost niet kan worden gerealiseerd. Het blijft emmeren in deze regio als de route "Churchill- avenue met een aansluiting via een tunnel onder de Vliet en door de Oostvlietpolder niet wordt gerealiseerd. De enige weg die Leiden, Voorschoten, Leiderdorp en straks ook Katwijk, Noordwijk en Vliegveld Valkenburg voor een fatale verkeersinfarct kan
behoeden.

Peter Wieberneit,
overigens zelf ook ondernemer op het bedrijventerrein

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -