- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZeilschip Hollandsch Diep wint Bietentocht

Zeilschip Hollandsch Diep wint Bietentocht

- Advertentie -

Delen

Na vier dagen zeilen, jagen, manoeuvreren, in kledendracht lopen en creatief met suikerbiet omgaan, heeft het zeilschip Hollandsch Diep van Jeanette en Pieter van der Wulp uit Willemstad de Bietentocht 2013 gewonnen.

 

De Bietentocht is een vierdaagse tocht die elk najaar gevaren wordt door platbodems die een symbolische hoeveelheid suikerbieten vervoeren van Colijnsplaat naar Willemstad. Het evenement is in het leven geroepen om de geschiedenis van het vervoer van vracht onder zeil over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren weer een gezicht te geven.

Snel en authentiek zeilen
Pieter en Jeanette van der Wulp kochten hun zeilschip afgelopen zomer. De Hollandsch Diep heeft zijn ligplaats in Willemstad. In een veld van 28 zeilschepen kwamen zij als overall winnaar uit de bus. Dat betekent dat zij de beste waren in vier categorieën: snel en authentiek zeilen, klassiek-historische uitstraling (kleding en dergelijke), een verzorgd en creatief vormgegeven logboek en een
leuke originele presentatie van de suikerbieten tijdens de keuring op de kade van Willemstad.

 

Vanaf Goesse Sas werden de zeilschepen voortbewogen door trekpaarden.

Trekpaarden
De wedstrijd begon op maandag 21 oktober in Zierikzee. De schepen voeren naar Colijnsplaat om daar de suikerbieten op te halen. Dinsdag was een speciale dag. Vanaf Goesse Sas werden de zeilschepen voortbewogen door echte trekpaarden. Een traditioneel en uniek gezicht. Woensdag was de tocht richting De Heen aan het Volkerak en donderdag, de slotdag, kwamen de zeilschepen aan in Willemstad. In deze haven werden de suikerbieten gekeurd, de logboeken beoordeeld en was het slotfeest.

In de categorie snelste zeiler eindigde de Janna als eerste. De Trouwe Hulp had een origineel logboek op video gezet en won daarmee deze categorie. De mooiste bieten had de bemanning van de Vrouwe Cornelia die een Bietenmeermin hadden gemaakt van de bieten die zij in Colijnsplaat aan boord hadden gehaald.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -