- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBridgescout voorkomt aanvaring met brug

Bridgescout voorkomt aanvaring met brug

- Advertentie -

Delen

JasK Nederland heeft een nieuw product voor de binnenvaart: een brugdetectiesysteem dat aanvaringen met bruggen kan voorkomen. Deze Bridgescout werkt met een onzichtbare lasersensor. Die zit in een RVS kast en blijft continu waterpas. Het apparaat kan worden gemonteerd op of aan het stuurhuis en geeft op een display op de lessenaar de afstand tot aan een brug weer.

De Bridgescout meet vanaf 300 meter over een rivier of een kanaal. Op het moment dat er een vaststaand object gedetecteerd wordt, licht het display op in een groene kleur met daarin vermeld de afstand tot het object. Bij 200 meter wordt het display oranje met een onderbrekend akoestisch signaal. Als het systeem tot op 100 meter van het object genaderd is wordt het display rood met een lang en duidelijk akoestisch signaal.

Te hoog
“Als dit gebeurt, betekent het dat het stuurhuis te hoog staat en u met het stuurhuis moet zakken of het schip afstoppen”, legt JasK uit. “Waarom? Omdat er wekelijks schepen tegen bruggen aanvaren, met alle gevolgen van dien.”
De Bridgescout kan gekoppeld worden aan het elektronisch kaartsysteem aan boord om valse meldingen te vermijden. Tevens kan het systeem volgens de ATEX-norm uitgevoerd worden. “De Bridgescout meet moeiteloos door regen, mist en sneeuw heen.”

De Bridgescout wordt verkocht door JasK Nederland uit Papendrecht. De productie is in handen van Sensorpartners uit Drunen.


Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -