- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntwerpen krijgt EU-subsidie voor LNG-bunkerstation 

Antwerpen krijgt EU-subsidie voor LNG-bunkerstation 

- Advertentie -

Delen

Het Havenbedrijf van Antwerpen krijgt van de Europese Commissie subsidie voor LNG (Liquefied Natural Gas). Het geld is voornamelijk bedoeld voor de ontwikkeling en bouw van een LNG-bunkerstation voor de binnenvaart. 

De studie naar zo’n LNG-bunkerstation loopt al; het GHA wil het station eind 2015 operationeel hebben. “De komende tijd zal uitwijzen wat de details zijn voor de toewijzing van de subsidie en hoe het bedrag precies zal worden aangewend. (…) Met de goedkeuring van de subsidie-aanvraag laat de Commissie zien dat ze vertrouwen heeft in LNG als brandstof voor de toekomst.”

2015
De Antwerpse haven is al langer bezig met de voorbereidingen om in 2015 – als de strengere IMO-zwavelnormen van kracht worden – LNG op een veilige en efficiënte manier aan schepen aan te kunnen bieden. Classificatiebureau Det Norske Veritas kreeg in januari dit jaar opdracht procedures op te stellen als operationele standaard voor het bunkeren van LNG.


Op de dag dat de subsidie werd toegezegd, bunkerde het mts Greenstream voor het eerst LNG in Antwerpen. Dat gebeurde aan kaai 526. (foto’s GHA)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -