- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRhinecontainer doet ook Bonn aan

Rhinecontainer doet ook Bonn aan

- Advertentie -

Delen

Rhinecontainer heeft vanaf juli het vaarschema uitgebreid met Bonn. Die stad ontbrak op de afvaartlijst van de grootste containervervoerder op de Rijn. Er zijn twee afvaarten (vice versa) per week op Rotterdam, en één op Antwerpen. Rhinecontainer heeft tevens een extra koppelverband aan de vloot toegevoegd.

Bonn heeft hiermee een snelle verbinding met de Noordzeehavens, omdat het de eerste en laatste aanloophaven is geworden in de Rhinecontainer-lijndienst op de Midden-Rijn.
“Het is nu de meest noordelijke aanloophaven in onze Rhein-Main/Neckar dienst. Voorheen was dat Andernach. Bonn vult daarmee perfect de leemte op tussen Andernach en Neuss – de meest zuidelijke aanloophaven in onze dienst op de Beneden-Rijn”, aldus de directie van Rhinecontainer.

De terminal, Am Zehnhoff-Söns, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevende logistieke locatie in de betreffende regio. Rhinecontainer had al vastgesteld hoe goed de commerciële en operationele afhandeling er is, en wilde deze terminal graag in haar vaarschema’s opnemen. “Am Zehnhoff-Söns heeft een uitgebreid netwerk opgebouwd in onder andere China, en levert zeer goede service bij een breed palet aan logistieke diensten. Er wordt zowel veel merchant lading als carriers lading behandeld; meerdere rederijen die al klant bij ons zijn, hebben hun depot op de terminal”, aldus Rhinecontainer-directeur Marcel Hulsker. “Door de samenwerking met deze strategisch gelegen en neutrale terminal kunnen wij het servicepakket aan onze klanten verder uitbreiden, en is bovendien onze reikwijdte een stuk groter geworden.”
“Het past in onze strategie om niét te werken met de grootst mogelijke Rijnmax-schepen. Wij kiezen daarentegen voor diversiteit van scheepstypes in onze vloot, waarmee we nog wél flexibiliteit kunnen bieden. De koppelverbanden sluiten daar perfect bij aan; ook zij kunnen de zijrivieren bevaren, maar zijn daarnaast in capaciteit te vergroten door het inzetten van extra duwbakken. Daarmee kunnen zij in capaciteit variëren van 368 tot circa 720 TEU bij volledig behoud van de flexibiliteit dankzij de mogelijkheid om te ontkoppelen”, aldus Hulsker.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -