- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKajakken voor het goede doel

Kajakken voor het goede doel

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 11 juli vertrekken Jan Tuinier, Aarnout-Jan Ooms en Wilco Leeuwestein per kajak uit Bingen. Ze zakken de Rijn af en hopen donderdag 16 juli in Dordrecht te finishen.

Ze doen het niet alleen omdat de drie het heerlijk vinden om op het water te zijn en kajakken uitdagend vinden. Aan de kajaktocht is ene goed doel verbonden: Tuinier, Ooms en Leeuwestein willen aandacht en geld schenken aan het weeshuis Oasis in Haïti. OASIS staat voor: Our Attempt at Saving Innocent Souls.
De Kanoshop uit Bergschenhoek heeft drie tourkajaks en uitrusting beschikbaar gesteld. “Daarmee gaan we de circa 450 kilometer peddelen. We denken er zes dagen voor nodig te hebben. Onderweg koken en overnachten we in outdoor-style.”
Erg veel ervaring hebben ze niet, bekent Jan Tuinier. Zaterdag 27 juni oefenden ze voor het eerst samen. Maar Tuinier is stuurman in de binnenvaart en kent de Rijn en haar gevaren door en door.

“Megabedrag”
Afgelopen april bezochten hij en Aarnout-Jan Ooms Haïti: “Het armste land van het westelijk halfrond. De armoede is er dan ook tastbaar. Maar bij ons bezoek aan het weeshuis viel ons op dat het zijn naam eer aan doet. De negen kinderen worden er liefdevol verzorgd en grootgebracht, als een wat groot gezin, in een kleurrijke, schone en veilige omgeving.”
Ondanks de mooie naam (‘oase’) heeft het weeshuis hulp nodig. Jan Tuinier: “Zo blijkt dat het schoolgeld van de kinderen en het salaris van personeel al een half jaar niet meer kan worden betaald. En dat bijvoorbeeld de matrassen van de kinderen nodig aan vervanging toe zijn.”
De drie hopen komende week “een megabedrag” bij elkaar te kajakken. Sponsoren kan nog steeds: per gekajakte kilometer of voor een vast bedrag. Het bedrag kan worden overgemaakt op:

Stichting Hope and Healing te Krimpen aan den IJssel
Bankrekening 361963548
Girorekening 9428954.

(De stichting heeft een keurmerk en de gift is daarmee ook voor particulieren aftrekbaar van de belasting.)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -