- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOp stap met zeilbrik

Op stap met zeilbrik

- Advertentie -

Delen

Tijdens een vierdaagse tocht met de grote zeilbrik Morgenster wil de Maritieme Academie jongeren kennis laten maken met het werken op zee. De bedoeling is jongeren die bijna klaar zijn met hun vmbo-opleiding te interesseren voor een maritieme vervolgopleiding.

Op de Maritieme Academie, met vestigingen in Den Helder, Harlingen, IJmuiden en Amsterdam worden leerlingen opgeleid voor een baan in de handelsvaart, zeevisserij, bagger- of offshoresector. Tijdens de vierdaagse zeiltocht vanuit Den Helder worden Engelse havens aangedaan. De reis wordt van 21 tot met 24 mei (het ‘Hemelvaartsweekend’) gemaakt. De Morgenster onder zeil.
Het staat onder leiding van schippereigenaar Harry Muter, zijn vrouw Marian en de eigen bemanning van de zeilbrik. Aan de reis kunnen maximaal 30 jongeren deelnemen. Omdat een groot deel van de hieraan verbonden kosten wordt gesponsord, wordt van iedere deelnemer een eigen bijdrage van slechts 40 euro gevraagd. De Morgenster is een 48 meter lange zeilbrik met een zeiloppervlak van 600 vierkante meter. Meer info en aanmelding www.rockopnh.nl.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -