- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBevrachters fietsen tegen kanker

Bevrachters fietsen tegen kanker

- Advertentie -

Delen

Jasper en Maaike Roes hebben zich aangesloten bij het initiatief van Mike Heinsius (rechts) en rijden 18 april voor het goede doel.

Drie binnenvaartbevrachters doen zaterdag 18 april mee aan de toerversie van de Amstel Gold Race om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Met de 100 kilometer lange fietstocht door Zuid-Limburg hopen Jasper Roes, Maaike Roes en Patrick le Cessie 10.000 euro voor het goede doel op te halen.

Vorig jaar deed Mike Heinsius samen met drie andere renners mee aan de recreatieve versie van de Nederlandse voorjaarsklassieker. Ze lieten zich sponsoren door familie, vrienden, bekenden en bedrijven en fietsten zo 8360 euro bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding. “Die ziekte raakt iedereen. We kregen daardoor ook veel steun.”
Deze keer bestaat de ploeg uit veertien mensen. Onder wie drie mensen uit de binnenvaart.
Jasper Roes en zijn zus Maaike, beiden werkzaam bij Roes Scheepvaart in Rotterdam, en Maaike’s vriend Patrick le Cessie van Gebr. De Korte uit Zwijndrecht. Maaike begon een jaar of vier terug op de racefiets en maakte later haar broer ook enthousiast. “Elke zomer maken we tochten.”
Tegen de afstand die ze 18 april rijden, zien ze niet echt op. “100 kilometer moet te doen zijn, al zal het wel een zware opgave worden”, blikt Jasper vooruit. “Vooral door het klimmen en dalen in dat Limbugse heuvelland.” De voorbereiding van Maaike en Patrick is niet optimaal: zij zijn momenteel op vakantie in Australië en missen een maand trainen. “Misschien kunnen we daar een paar keer een mountainbike huren.”

Sponsoren
Vorig jaar was de opbrengst 8360 euro; nu hoopt aanstichter Mike Heinsius – voorzichtig – op 10.000 euro. “Minimaal”, zegt Maaike strijdlustig. “Met zo veel meer deelnemers zou je zeggen dat we meer geld moeten kunnen ophalen.”
Particulieren en bedrijven kunnen de sportievelingen sponsoren vanaf 25 euro. Er is speciale wielerkleding vervaardigd, met de namen van bedrijven erop. Dat zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling; het levert uiteraard ook geld op. “We zitten al op 6500 euro”, meldt Mike.
De opbrengst wordt eind april overhandigd aan KWF Kankerbestrijding. Het geld is bestemd voor onderzoek naar melanomen, een vorm van huidkanker.

Kijk hier voor informatie over de actie fietsentegenkanker.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -