Warm onthaal voor vrijwilligers Baggermuseum

0

Damen Shipyard Gorinchem bezorgde de vrijwilligers van de Stoombaggermolen Friesland van het Nationaal Baggermuseum een warm onthaal tijdens de koude februaridagen. Voor de buitenactiviteiten ontvingen zij allemaal een fleece-vest.

 

De bemanning van baggermolen Friesland, met helpers aan de wal, in hun nieuwe fleece-vesten. (foto Van der Kloet)

Het Nationaal Bagger Museum in Sliedrecht bezit een bijzondere collectie modellen van historische en moderne baggerwerktuigen aangevuld met films, foto’s en demonstratie opstellingen. De Stoombaggermolen Friesland hoort bij het museum en kan ook door het publiek bezocht worden. Het Nationaal Bagger Museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van de familie Volker, de grondleggers van een van de grote baggerbedrijven.

Vrieskou
Het Nationaal Bagger Museum draait op ruim vijftig vrijwilligers met ondersteuning van vele donateurs en bijdragen van baggerbedrijven en scheepswerven. Veel van de werkzaamheden die de vrijwilligers uitvoeren, wordt buiten gedaan. Wegens de vrieskou, sneeuw en ijs in de februari heeft Damen Shipyard besloten de vrijwilligers extra warm te kleden.
De werf heeft nauwe banden met de baggerij en met het museum. Damen Shipyards draagt bij in de exploitatie van het Nationaal Bagger Museum.
Damen Shipyards is ook gespecialiseerd in het bouwen van snijkopzuigers, sleephopperzuigers, pompen en gespecialiseerde baggeruitrustingen. Een nieuwe ontwikkeling is RoRo Deep Dredge, een flexibele methode om in open zee tot op dieptes tot 200 meter te kunnen baggeren voor het winnen van waardevolle materialen zoals mangaan.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.