- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUitzondering voor mobiele telefoon in binnenvaart

Uitzondering voor mobiele telefoon in binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Een door PVV-parlementariër Roy van Aalst ingediende en door de Tweede Kamer aangenomen motie geeft de scheepvaart een uitzonderingspositie op het verbod op mobiel gebruik in het verkeer. Minister Cora van Nieuwenhuizen neemt de motie over.

Van Aalst verzoekt de regering om te onderzoeken of de scheepvaart uitgezonderd kan worden bij wetgeving om het mobiele apparatuur gebruik achter het stuur/roer te verbieden. In de motie wijst hij erop “dat (binnenvaart)schippers mobiele apparatuur moeten gebruiken om noodzakelijke nautische informatie uit te wisselen/of te communiceren met bedieningspersoneel van kunstwerken zoals bruggen en sluizen”.

 

Geen problemen

Hij geeft ook aan dat zich in de binnenvaart geen aantoonbare problemen hebben voorgedaan die veroorzaakt zijn door het gebruik van mobiele apparatuur.

In januari werd juist een motie van Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) aangenomen die de regering verzocht te onderzoeken of er technische maatregelen mogelijk zijn om gebruik tijdens het varen tegen te gaan. Dat leverde toen een storm van kritiek op.

(foto-Julias Udnitskaya)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -