Ons Recht vraagt om snel einde aan "catastrofale blokkade"

0

Ons Recht vraagt Duitse autoriteiten om de berging van de Walhof zo snel mogelijk uit te voeren ”om deze catastrofale blokkade voor deze beroepsector te beëindigen”. De Belgische schippersorganisatie wijst erop dat haar leden en andere binnenvaartondernemers “verschrikkelijk lijden onder de huidige economische crisis. Dit ongeluk verhoogt de reeds aanzienlijke financiële druk voor de geblokkeerde binnenvaartondernemers opwaarts en afwaarts van de Lorelei.”
Voorzitter Pascal Roland roept “de verantwoordelijk instellingen, de bevoegde autoriteiten en de verantwoordelijke van dit ongeval” op om de gedupeerde binnenvaartondernemers die gestremd zijn te compenseren voor hun verlies.

Lessen trekken
“In de toekomst, als gevolg van deze ramp, zal het noodzakelijk zijn uit deze ramp lessen te trekken.” Roland verwijst ook naar de stremming van 2007 door het ongeluk met het containerschip Excelsior. “Voor de veiligheid en de goede werking van de binnenvaart, vragen wij dat er een veiligheid en interventie plan uitgewerkt wordt voor de Rijn en de zijrivieren.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.