- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritime Week gaat 10 november van start

Maritime Week gaat 10 november van start

- Advertentie -

Delen

De jaarlijkse Maritime Week start op zaterdag 10 november. De sector organiseer allerlei evenementen voor professionals en studenten. Daarnaast zijn er interesante activiteiten voor jong en oud.

Op 10 november is de officiële opening van de week: de open dag van MARIN (Maritime Research Institute Netherlands) in Wageningen. Vandaag (9 november) vindt daar voor genodigden een pre-opening plaats waar de staatssecretarissen Barbara Visser en Mona Keijzer het 10.000e scheepsmodel zullen onthullen.

De Maritime Week, ene initiatief van Nederland Maritiem Land,  focust van 10 tot 17 november op carrièrekansen, innovaties en de duurzaamheidsambities van de maritieme sector. Bij wijze van pre-opening begint op vrijdag 9 november al een aantal activiteiten, zoals een traditionele schepenbeurs en het Symposium 25-jarig jubileum Maritiem Simulator Trainingscentrum op Terschelling. Ook gaat op 9 november de twee-daagse Shipathon van start. Dit is de maritieme versie van een ‘hackathon’: een uitgebreide brainstorm van young professionals die samen nadenken over uitdagingen in de zeescheepvaart en scheepsbouw.

 

Open dag MARIN

De open dag bij MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) in Wageningen is een uitje voor de hele familie. MARIN toont een toekomst van autonoom en emissieloos varende schepen, drijvende eilanden en windmolens, zonnecelcentrales en zeewierboerderijen op zee. Kinderen kunnen er zelf varen en een kapiteinsdiploma halen.

 

Maritime Awards Gala

Op het Maritime Awards Gala van maandag 12 november viert de complete top van de Nederlandse maritieme sector de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen in het vak. Vijf prestigieuze prijzen worden uitgereikt: de Maritime Designer Award, de Maritime Innovation Award, de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar, de Maritime KVNR Shipping Award en de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award.De presentatie van het gala is in handen van Jort Kelder.

 

METSTRADE

De METSTRADE in de RAI in Amsterdam is ‘s werelds grootste vakbeurs voor uitrustingen materialen en systemen voor de pleziervaart. De drie paviljoens zijn toegespitst op specifieke segmenten: het SuperYacht Pavilion (SYP), het Marina & Yard Pavilion (MYP) en het Construction Material Pavilion (CMP). Ook worden er symposia gehouden.

Voor leden van HISWA (Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie op het gebied van Scheepsbouw en Watersport)zijn het 50 Years HISWA Symposium, het Holland Get Connected Event en het HISWA Jachthavensymposium zeer interessant.

 

Open dagen

De STC Group organiseert in de week twee open dagen. De onderwijsinstelling opent ook het nieuwe Skillslab Maritiem, een hypermoderne praktijkruimte waar studenten kunnen experimenteren, ontwerpen en scheepsmodellen en prototypes kunnen testen. Ook de Maritieme Academie in Harlingenzet tijdens de Maritime Week haar deuren open en organiseert eendoe-middag voor kinderen van groep 7 en 8.

 

Maritime Innovation Experience

Tijdens de Maritime Innovation Experience kunnen studenten kennismaken met de nieuwste uitvindingen en technieken van de sector. Onder andere Damen Shipyards, Feadship, Royal IHC, VAF Instruments en Cummins Holland presenteren op de beursvloer van de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht hun nieuwste innovaties. Binnenvaartvlogger Liana Engibarjan en Basjan Faber (Managing Director C-job) zijn achtergrondsprekers.

 

Jongerenambassadeurs

De jongerenambassadeurs (YMR’s) van Nederland Maritiem Land geven een gastles op basisschool De Pieterbas in Capelle aan den IJssel en leren de kinderen alles over beroepen in de maritieme sector. De leerlingen van groep 7 en 8 mogen zelf een bootje bouwen om mee naar huis te nemen.

De YMR’s zijn ook betrokken bij het McPort Event in het EIC-gebouw in Rozenburg. Leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezoeken dan de Rotterdamse haven om zich te oriënteren op een vervolgopleiding, (snuffel)stage en hun toekomstige beroep.

 

Musea

Twee musea hebben zich aangesloten bij de Maritime Week. In het Maritiem Museum in Rotterdam kunnen bezoekers in de Offshore Experience zelf ervaren hoe energie opgewekt wordt op zee. In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam kunnen bezoekers genieten van de tentoonstelling ms Oranje/ Koers gewijzigd.

 

Programma van de Maritime Week

 

9 november: pre-opening (besloten) en onthulling 10.000ste scheepsmodel, MARIN Wageningen.

9 november: Symposium 25-jarig jubileum Maritiem Simulator in het WestCord Hotel Schylge op Terschelling

9-10 november: Shipathon in de Hackathon Factory in Amsterdam

9-11 november: EOC Traditionele Schepen Beurs in Gebouw 66 op Willemsoord, Den Helder

10 november: Open dag MARIN in Wageningen

10-17 november: Tentoonstelling ms Oranje/ Koers gewijzigd in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

12 november: Maritime Awards Gala in Taets Art and Event Park in Amsterdam-Zaanstad

12-13 november: 25th HISWA International Symposium on Yacht Design and Yacht Construction in RAI Amsterdam

13-15 november: METSTRADE in RAI Amsterdam

13-17 november: Offshore Experience in Maritiem Museum Rotterdam

14 november: Maritieme gastles op basisschool De Pieterbas in Capelle aan den IJssel

14 november: Doe-middag op de Maritieme Academie in Harlingen

14 november: Netwerkborrel ‘Holland get connected event’ in de RAI, Amsterdam

15 november: Maritime Innovation Experience in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht

15 november: McPort Event van EIC

15 november: HISWA Jachthavensymposium (voor HISWA-leden) in de RAI, Amsterdam

15 november: Human Capital Themabijeenkomst 2018 ‘Wat managet de HR-professional’, Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

16 november: Dag van de Maritieme Docent, ROC Friese Poort in IJmuiden

16-17 november: Open dagen STC Group in Rotterdam

17 november: Opening nieuwe Skillslab Maritiem bij STC Group, Loydstraat in Rotterdam

foto: Nederland Maritiem Land

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -